X

Οι ποινές της FIFA σε Μπλάτερ και Πλατινί

Η Επιτροπή Δεοντολογίας όρισε τις ποινές για τους δύο παράγοντες της Διεθνούς Ομοσπονδίας. Έφεση δηλώνει ότι θα ασκήσει ο Πλατινί.

Ant1news

Σε διαθεσιμότητα από τα καθήκοντά του τέθηκε ο Σεπ Μπλάτερ και δύο από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του στην προεδρία της FIFA,  από την Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA.

Ο Μπλάτερ και ο Μισέλ Πλατινί, ο επικρατέστερος φερόμενος αντικαταστάτης του Μπλάτερ στην προεδρία της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ήταν οι δύο που αποκλείστηκαν για διάστημα 90 ημερών. Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Chung Monj – joon, που επίσης φερόταν ως υποψήφιος, τιμωρήθηκε με εξαετή αποκλεισμό και πρόστιμο 100.000 ελβετικών φράγκων.

Ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Jerome Vackle, που έχει ήδη αποχωρήσει από την Ομοσπονδία, επίσης αποκλείστηκε για 90 μέρες.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας είχε δεχτεί συστάσεις από τον επικεφαλής της έρευνας για αποκλεισμό του Μπλάτερ, ενώ μετά την καταδίκή του ο Πλατινί δήλωσε ότι θα «πολεμήσει» τις κατηγορίες και θα υποβάλει νέα αίτηση για την προεδρία της FIFA.

Νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο Πλατινί καταθέτει έφεση κατά της απόφασης αποκλεισμού του, ενώ σε ανακοίνωση της η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA "εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στον Πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί και δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του".

Οι τιμωρίες θα επιβληθούν αμέσως, αποκλείοντάς τους όλους από «οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο», σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής. Σύμφωνα με τον επικεφαλής, οι ποινές έχουν τη δυνατότητα επέκτασης 45 επιπλέον ημερών.

Οι εκλογές της FIFA για νέο πρόεδρο θα γίνουν στις 26 Φεβρουαρίου. Ο Μπλάτερ αντιμετωπίζει, επιπλέον, ποινικές κατηγορίες από τις ελβετικές αρχές. Είχε επανεκλεγεί τον περασμένο Μάιο για την προεδρία της Ομοσπονδίας, αλλά λίγο μετά παραιτήθηκε στη «σκιά» του σκανδάλου.