X

Euro2016: Ασταμάτητοι οι Άγγλοι, πέτυχαν το 10x10

Στην τελική φάση προκρίθηκαν επίσης η Ελβετία, η Ισπανία και η Σλοβακία - Σκόραρε ο Μακ του ΠΑΟΚ.

Ant1news

Η Αγγλία πέρασε άνετα 3-0 από τη Λιθουανία και είναι η μοναδική ομάδα που ολοκλήρωσε τους προκριματικούς με το απόλυτο ρεκόρ των 10 νικών σε ισάριθμους αγώνες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που τα «λιοντάρια» φτάνουν σε ένα τέτοιο επίτευγμα, σε οποιοδήποτε προκριματικό τουρνουά, αν εξαιρέσουμε τη δεκαετία του 1950, όταν έδιναν μόνο τρεις αγώνες για να περάσουν στην τελική φάση των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 1954 και του 1958.

Την Αγγλία ακολούθησε από τον 5ο όμιλο η Ελβετία, που νίκησε εκτός έδρας 1-0 την Εσθονία.

Στην τελική φάση του EURO 2016 προκρίθηκε και η Σλοβακία, επικρατώντας 4-2 του Λουξεμβούργου. Ανάμεσα στους σκόρερ ήταν και ο Ρόμπερτ Μακ του ΠΑΟΚ.

 

Ωστόσο, το πιο συναρπαστικό ματς της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών έγινε στο Κίεβο, όπου η Ισπανία νίκησε την Ουκρανία με 1-0. Οι δύο τερματοφύλακες, Πιατόφ και Ντε Χέα, ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές με εντυπωσιακές αποκρούσεις, ανάμεσά τους και το πέναλτι του Φάμπρεγκας που σταμάτησε ο Ουκρανός γκολκίπερ στο 25΄.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να πάρουν την απευθείας πρόκριση ως οι καλύτεροι τρίτοι των προκριματικών, όμως δεν τα κατάφεραν κι έτσι στους τελικούς πέρασε η Ουγγαρία, από τον όμιλο της Ελλάδας (6ος).

Οι Ουκρανοί θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα play off, μαζί με τη Σλοβενία που πήρε την τρίτη θέση στον 5ο όμιλο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Δευτέρας:

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Λευκορωσία-ΠΓΔΜ: 0-0
Λουξεμβούργο-Σλοβακία: 2-4
Ουκρανία-Ισπανία: 0-1

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Εσθονία-Ελβετία: 0-1
Λιθουανία-Αγγλία: 0-3
Σαν Μαρίνο-Σλοβενία: 0-2

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Αυστρία-Λιχτενστάιν: 3-0
Ρωσία-Μαυροβούνιο: 2-0
Σουηδία-Μολδαβία: 2-0