X

«Διπλό» πρόκρισης στο Ζάγκρεμπ

Μετά την «κανονιά» στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία απόψε (21.45) να γίνει το «αφεντικό» της 2ης θέσης του ομίλου, πανηγυρίζοντας ένα ακόμη «διπλό» στην έδρα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Το «Μάξιμιρ» ξυπνά ευχάριστες αναμνήσεις στους πρωταθλητές Ελλάδος, καθότι πριν από 17 χρόνια είχαν «σφραγίσει» το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ με το  γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου στο ισόπαλο 1-1 με την πρωταθλήτρια Κροατίας.

Οι εποχές μπορεί να άλλαξαν, όμως οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν το φαβορί κι ας αποποιείται αυτόν τον τίτλο ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει την επιτυχημένη συνταγή του «Έμιρειτς», προχωρώντας μόλις σε 2 αλλαγές.

Ο Μιλιβόγεβιτς θα πάρει τη θέση του τραυματία Καμπιάσο, ενώ ο Μαζουάκου έχει προβάδισμα από τον Σαλίνο για το αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής. Κατά τα άλλα, την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ρομπέρτο, έχοντας τον ξεκούραστο Ομάρ στο δεξί άκρο και τους Μποτία και Σιόβα στο κέντρο  της άμυνας.

Παρτενέρ του Μιλιβόγεβιτς στη μεσαία γραμμή θα είναι ο Κασάμι, με τον Κώστα Φορτούνη να παίρνει τη σκυτάλη από τον Τσόρι Ντομίνγκεζ και να αναλαμβάνει και πάλι το ρόλο του οργανωτή. Το… τανκ ονόματι Ιντέγε θα προσπαθήσει να σκοράρει για τρίτο σερί ματς, έχοντας στα άκρα τους Σεμπά και Πάρντο.

Στην «φαρέτρα» του Σίλβα βρίσκονται ακόμη οι Καπίνο, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Ερνάνι, Φινμπόγκασον, Ντομίνγκεζ και Λάτσι. Ο Ολυμπιακός συνάντησε εχθρικό κλίμα στο Ζάγκρεμπ, με τους Κροάτες να στήνουν ενέδρες στους δρόμους, αναζητώντας Έλληνες φιλάθλους. Θύματα τους έπεσαν δύο δημοσιογράφοι, χωρίς ωστόσο οι συνάδελφοι να πάθουν το παραμικρό.