X

Έρχεται ο Παούνοβιτς για τον Παναθηναϊκό

Ο Σέρβος Βέλικο Παούνοβιτς αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Το προφίλ του.

Ant1news

Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη

Με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή στις εθνικές ομάδες των νέων ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Γιάννη Αναστασίου ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον Βέλικο Παούνοβιτς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι κατέκτησε το Μουντιάλ κάτω των 20 ετών με την εθνική ομάδα της Σερβίας και εκτός απροόπτου θα είναι ο καινούργιος προπονητής του τριφυλλιού, όπως πρόδωσε και το Twitter του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Παούνοβιτς είναι 38 ετών και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2012 από την U18 της Σερβίας, προτού αναλάβει την U19 και στη συνέχεια την U20 με την οποία έγινε γνωστός το καλοκαίρι. Ένας νέος και φιλόδοξος προπονητής, χωρίς όμως εμπειρία από σύλλογο. Ως ποδοσφαιριστής, σταμάτησε το 2011, έκανε μεγάλη καριέρα κυρίως στην Ισπανία με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στους πράσινους είχαν προταθεί και άλλα πιο γνωστά ονόματα των πάγκων, όπως ο πρώην τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας, Πάουλο Μπέντο και ο τέως προπονητής της Βαλένθια, Μίροσλαβ Τζούκιτς. Τελικά όμως προκρίθηκε η περίπτωση του ελπιδοφόρου Παούνοβιτς, ο οποίος αποτελεί και μια πιο εφικτή οικονομική λύση, από τη στιγμή κιόλας που ο Γιάννης Αναστασίου θα λάβει όλα τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος της σεζόν (300 χιλιάδες ευρώ).

Από την ελληνική αγορά, το μοναδικό όνομα που έπαιξε είναι αυτό του Μαρίνου Ουζουνίδη του Πανιωνίου αλλά τελικά επιλέχθηκε η λύση ξένου τεχνικού.