X

«Ραντεβού θανάτου» στο Ολυμπιακός – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Μία επίθεση στο κέντρο της Αθήνας και μία «κάθοδος» που διεκόπη από την αστυνομία, δεν στέλνουν και τα καλύτερα «μηνύματα» για τον αυριανό αγώνα του Champions League.

Ant1news

Οι αστυνομικές αρχές είχαν ήδη λάβει τα μέτρα τους ενόψει του αυριανού αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για την 4η αγωνιστική του Champions League στο Καραϊσκάκη, μετά τις επιθέσεις που είχαν δεχτεί φίλαθλοι της ελληνικής ομάδας στον προηγούμενο αγώνα των δύο ομάδων στο Ζάγκρεμπ.

Ωστόσο, τη νύχτα της Δευτέρας σημειώθηκε επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού σε τουρίστες από το Μαυροβούνιο, οι οποίοι επέβαιναν σε ταξί και τους πέρασαν για οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ήταν το πρώτο δείγμα, ότι τα πνεύματα δεν θα είναι και τόσο ήρεμα.

Αυτό ακριβώς φοβόταν η Αστυνομία και έστησε μπλόκο στη Λάρισα, συλλαμβάνοντας στα διόδια Μοσχοχωρίου 41 άτομα, 36 Σέρβους και 5 Βόσνιους, ηλικίας 19 ως 38 ετών.

ΜΕ εννέα ΙΧ κατέβαιναν απο την Βόρεια Ελλάδα στην Αθήνα, όμως έκαναν μια "στάση" σε εργοτάξιο και αφαίρεσαν από τον υπαίθριο χώρο του σιδηρόβεργες, ξύλινα δοκάρια κι εφοδιάστηκαν ακόμη με ξύλα και πέτρες, όμως κατά την αποχώρηση τους έγιναν αντιληπτοί.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία που έστησε μπλόκο στα διόδια και τους συνέλαβε. Στα οχήματα τους εντοπίστηκαν:

  • 11 πτυσσόμενα μεταλλικά γκλοπ,
  • 3 φωτοβολίδες,
  • 2 μεταλλικά εργαλεία (κλειδιά) και
  • όλα τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Πρόκειται για οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, της οποίας οι οπαδοί είναι αδελφοποιημένοι με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και «ορκισμένοι αντίπαλοι» της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.