X

EURO 2016: Η Σουηδία επιβλήθηκε με 2-1 της Δανίας

Ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη, άφησαν η Σουηδία και η Δανία, μετά το 2-1 των Σουηδών.

Ant1news

Η Σουηδία επικράτησε με 2-1 της Δανίας, στην πρώτη από τις σκανδιναβικές μονομαχίες για την εξασφάλιση του πολυπόθητου εισιτηρίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το επόμενο καλοκαίρι στα γήπεδα της Γαλλίας, αλλά το αποτέλεσμα της έδωσε απλώς ένα ισχνό προβάδισμα κι όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό μετά από τρεις μέρες στη Δανία.

Οι Σουηδοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ευτύχησαν να προηγηθούν στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με τον Φόρσμπεργκ. Λίγο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, διπλασίασαν τα τέρματα τους μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ιμπραχίμοβιτς και έδειξαν να έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

Οι Δανοί όμως αντέδρασαν, πίεσαν τους γηπεδούχους και πέτυχαν το χρυσό γκολ στο 80΄με τον Γιόργκενσεν, καθιστώντας εξαιρετικά αμφίρροπη την υπόθεση πρόκριση. Για την ομάδα της Σουηδίας αγωνίστηκαν βασικοί οι Ντουρμάζ και Μπεργκ.

Σουηδία (4-4-2): Ίζακσον, Λούστιγκ, Άντονσον (29' Άντονσον), Γκράνκβιστ, Μ. Όλσον, Φόρσμπεργκ, Λεβίκι, Κάλστρομ, Ντουρμάζ (68' Λάρσον), Ιμπραχίμοβιτς (82' Γκουϊντέτι), Μπεργκ

Δανία (4-3-2-1): Σμάιχελ, Κίερ, Άγκερ, Ντουρμισί, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Έρικσεν, Κάλενμπεργκ (54' Γιόργκενσεν), Μπρέιγουεϊτ (71' Πόουλσεν), Μπέντνερ, Φίσερ (54' Χόιμπιεργκ)