X

“Όλα για όλα” στο ντέρμπι των “αιωνίων”

Τι δείχνει η "παράδοση" στα ματς της Λεωφόρου. Με ποιά σχέδια κατεβαίνει ο ιταλός κόουτς των "πρασίνων". Σκέψεις για "στέψη" στην Λεωφόρο, κάνουν οι "ερυθρόλευκοι".

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Με την αισιοδοξία να «χτυπάει κόκκινο» στον Παναθηναϊκό για το αποψινό ντέρμπι και τον προπονητή της ομάδας να δηλώνει «είμαστε απόλυτα προσανατολισμένοι στο ντέρμπι»,  οι ...πράσινοι υποδέχονται στην Λεωφόρο τον Ολυμπιακό.

Στον ντέρμπι των αιωνίων, οι κόκκινοι κατεβαίνουν με προοπτική να διατηρήσουν το νικηφόρο σερί τουςστην Σούπερ Λίγκα, μέσα στο “άντρο” του Παναθηναϊκού, με την ομάδα του Ολυμπιακού να έχει μία “χρυσή” ευκαιρία, καθώς αν αποδράσει με το “διπλό”, ουσιαστικά θα ρίξει “τίτλους τέλους” στην μάχη για τον πρωταθλητή, ήδη από την 11η αγωνιστική και ταυτόχρονα θα ισοφαρίσει ένα ιστορικό ρεκόρ, με τις 11 σερί νίκες από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος της ομάδα του Μπούκοβι, την σεζόν 1966-67.

Η "πρόωρη στέψη" και τα ρεκόρ μπορεί να ενθουσιάζουν τους φίλους του Ολυμπιακού, όμως είναι απαγορευτικές λέξεις για τον Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος κρατάει χαμηλούς τόνους και προετοιμάζει τους παίκτες του να παραταχθούν στη “μητέρα των μαχών” οπλισμένοι με ηρεμία, πνευματική διαύγεια και σαφή εστίαση στα καθαρώς αγωνιστικά δρώμενα.

Προφανώς και πονοκεφαλιάζει από το... άγνωστο των τακτικών του Αντρέα Στραματσιόνι, ωστόσο δεν ετοιμάζει εκπλήξεις στον τεχνικό του Παναθηναϊκού όσον αφορά την ενδεκάδα.

Οι “ερυθρόλευκοι” μετρούν 18 νίκες μέσα στην έδρα του “αιωνίου” αντιπάλου, 26 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες και 22 φορές έχουν επικρατήσει οι “πράσινοι. Όσον αφορά τα γκολ, οι φιλοξενούμενοι έχουν σημειώσει 69 και οι γηπεδούχοι 75.


Τι έχει γίνει στα τελευταία πέντε ματς στην έδρα του ΠΑΟ:

22/02/2015: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1
02/11/2013: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-1
09/12/2012: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2
18/03/2012: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3
30/10/2010: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-1