X

Οι “συνήθεις ύποπτοι” και ο Νεϊμάρ υποψήφοι για την Χρυσή Μπάλα!

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις ο κατάλογος της FIFA. Ποιοι διεκδικούν το κορυφαίο βραβείο για το γκολ και για τον προπονητή της χρονιάς.

Ant1news

Ο Λιονέλ Μέσι, ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα Νεϊμάρ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι ποδοσφαιριστές που διεκδικούν το βραβείο για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Οι «συνήθεις ύποπτοι» και ο Βραζιλιάνος, αποτελούν την τελική τριάδα των διεκδικητών της Χρυσής Μπάλας 2015, σύμφωνα με την FIFA.

Είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στην τριάδα ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Ο Αργεντινός σταρ έχει κατακτήσει ήδη τέσσερις φορές τη μεγάλη διάκριση, έναντι τριών που την έχει πάρει το τρόπαιο ο Πορτογάλος άσος που θέλει διακαώς να ισοφαρίσει τον βραχύσωμο Λατίνο.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι υποψήφιος και για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, με το γκολ που άνοιξε το σκορ απέναντι στην Μπιλμπάο, στον τελικό του Κυπέλλου, έχοντας …προσπεράσει την  μισή αντίπαλη ομάδα. Το ίδιο βραβείο διεκδικούν ο Αλεσάντρο Φλορέτσι της Ρόμα και ο Γουέντελ Λίρα της Γκοϊανέσια. 

Για το βραβείο του καλύτερου προπονητή, υποψήφιοι είναι ο Λουίς Ενρίκε που κατέκτησε το «τρεμπλ» με την Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα που πήρε πολύ εύκολα το πρωτάθλημα με την Μπάγερν και ο Χόρχε Σαμπάολι, που κατάφερε να οδηγήσει τη Χιλή στο Κόπα Αμέρικα.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 11 Ιανουαρίου 2016 σε γκαλά που θα πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη.

Για την απονομή των βραβείων λαμβάνονται υπόψη οι ψήφοι προπονητών και αρχηγών των εθνικών ομάδων, καθώς και αυτοί των εκπροσώπων του Τύπου.