X

Στην κορυφή η Ίντερ, δραματική νίκη για Ντόρτμουντ

Οι αγώνες που ξεχώρισαν στα γήπεδα της Ευρώπης. Η Βαλένθια έκοψε βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα. Ηττήθηκε και από την Μπόρνμουθ η Τσέλσι.

Ant1news

Με γκολ του Λιάιτς η Ίντερ νίκησε 1-0 την Τζένοα και βρέθηκε πάλι στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος την 15η αγωνιστική, αλλά με έναν αγώνα περισσότερο από τη Νάπολι, που δοκιμάζεται στην έδρα της Μπολόνια.

Δύο στατικές φάσεις έκριναν το σκορ στην αναμέτρηση του Τορίνο ανάμεσα στην "γκρανάτα" και τη Ρόμα, που βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 1-1. Οι φιλοξενούμενοι "τζαλορόσι" προηγήθηκαν στο 84΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι του Μάξι Λόπες, στο οποίο είχε υποπέσει ο Μανωλάς επί του Μπελότι.

Γαλλικό πρωτάθλημα

Η Ανζέ συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία της στο γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 2-0 της Λιόν μέσα στο «Ζερλάν», στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ήττα της Καέν μέσα στο γήπεδό της με 2-1 από τη Λιλ, νίκη της Μονακό με το ίδιο σκορ μέσα στην έδρα της Μπαστιά.

Ισπανικό πρωτάθλημα

Στο 87΄ η Βαλένθια κατάφερε να σκοράρει με τον Σάντι Μίνα κι έτσι, στο ντεμπούτο του Γκάρι Νέβιλ στον πάγκο της, να κόψει βαθμούς από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή νικούσε 1-0 μέσα στο «Μεστάγια» με τέρμα του Λουίς Σουάρες στο 59΄.

Ακόμη μία «επαγγελματική» νίκη πέτυχε η Ατλέτικο, που επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Γρανάδα, παραμένει στη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, δύο βαθμούς μπροστά από τη Ρεάλ και πλησίασε στους δύο βαθμούς της Μπάρτσα. Οι «ροχιμπλάνκος» προηγήθηκαν νωρίς με τον... παλιό καλό τρόπο, ήτοι κόρνερ του Κόκε και κεφαλιά του Γκοντίν, και «καθάρισαν» το ματς στο β΄ μέρος με τον Γκριζμάν.

 

Γερμανικό πρωτάθλημα

Η Ντόρτμουντ δεν άφησε αναξιοποίητη την πρώτη φετινή ήττα της Μπάγερν (3-1 από την Γκλάντμπαχ), καθώς νίκησε 2-1 στη «Φολκσβάγκεν Αρένα» τη Βόλφσμπουργκ, και μείωσε σε πέντε βαθμούς την απόσταση που τη χωρίζει από τους Βαυαρούς.

Το τελευταίο ματς της 15ης αγωνιστικής της μπουντεσλίγκα ήταν συγκλονιστικό, με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League να προηγείται στο 32΄ με τον Ρόις και να κρατάει ως το 90΄, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τους βασικούς κεντρικούς αμυντικούς της, Παπασταθόπουλο και Χούμελς (αμφότεροι αντιμετώπιζαν πρόβλημα υγείας). Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι «λύκοι» κέρδισαν πέναλτι και ο Ροντρίγκες ευστόχησε, όμως δύο λεπτά αργότερα ο Καγκάουα με σουτ μέσα από την περιοχή χάρισε τη νίκη στη Μπορούσια και υποχρέωσε τη Βόλφσμπουργκ στην πρώτη εντός έδρας ήττα της μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Νωρίτερα, η Γκλάντμπαχ υποχρέωσε -και μάλιστα με εμφατικό τρόπο- την Μπάγερν Μονάχου στην πρώτη φετινή ήττα της στο γερμανικό πρωτάθλημα. Η Μπορούσια άντεξε στο πρώτο ημίχρονο στην πίεση των Βαυαρών, οι οποίοι είχαν στο διάστημα αυτό αρκετές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και δοκάρι με τον Κόμαν, και «χτύπησε» στο β΄ ημίχρονο στις αντεπιθέσεις, φτάνοντας στο θρίαμβο με 3-1, χάρη σε γκολ των Βεντ, Στιντλ και Τζόνσον. Η Μπάγερν απλά μείωσε με τον Ριμπερί, που σκόραρε στην επιστροφή του στην ενεργό δράση μετά από περίπου οκτώ μήνες.

 

Αγγλικό πρωτάθλημα

Στην αρχή φάνηκε ως κακόγουστο αστείο, αλλά πλέον δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Η Τσέλσι, όχι απλώς δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο της στην Premier League, αλλά κινδυνεύει σοβαρά να εμπλακεί στη μάχη του υποβιβασμού! Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο υπέστη άλλη μία ντροπιαστική ήττα, 1-0, από τη νεοφώτιστη Μπόρνμουθ μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», και πλέον απέχει μόλις τρεις βαθμούς από τη «διακεκαυμένη ζώνη». Ο Γκλεν Μάρεϊ πέτυχε στο 82΄ το μοναδικό γκολ του αγώνα, δίνοντας στην Μπόρνμουθ ένα απροσδόκητο -αλλά πολύτιμο- «τρίποντο».

Η Τσέλσι δεν ήταν το μοναδικό «μεγαθήριο» που υπέφερε στη 15η αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος. Η Μάντσεστερ Σίτι δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και ηττήθηκε 2-0 από τη Στόουκ στο «Μπριτάνια», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε κι αυτή βαθμούς, μένοντας στο 0-0 με τη Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ η Αρσεναλ ξεπέρασε με πολύ κόπο το εμπόδιο της Σάντερλαντ (3-1 με το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις) και έρχεται στην Αθήνα για τον «τελικό» πρόκρισης με τον Ολυμπιακό, ως δεύτερη της βαθμολογίας.

Όλα αυτά ουδόλως απασχολούν τη Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι, η οποία πέρασε άνετα από το «Λίμπερτι», 3-0 τη Σουόνσι, και έμεινε ξανά μόνη στην κορυφή. Το ρεκόρ του Βάρντι σταμάτησε στα 11 σερί παιχνίδια με τουλάχιστον ένα γκολ, αλλά σήμερα ήταν σειρά του Μαχρέζ, ο οποίος έκανε χατ-τρικ και χάρισε τη νίκη στις «αλεπούδες».