X

Απογοητευτική νίκη για τον Ολυμπιακό

Οι μέτριοι Πειραιώτες συνέχισαν το σερί. Δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό της η ομάδα του Σίλβα. Με 10 παίκτες ο Παναιτωλικός από το πρώτο ημίχρονο.

Ant1news

Χωρίς να «φορτσάρει» ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε με 1-0 τον Παναιτωλικό στο «Καραϊσκάκη», στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, διευρύνοντας το απλολυτο σερί νικών από την αρχή της σεζόν. Το γκολ των πρωταθλητών σημείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 54ο λεπτό ο Αργεντινός μέσος έχασε πέναλτι. Να σημειώσουμε πως η ομάδα του Αγρινίου αγωνιζόταν από το τελευταίο λεπτό του Α' μέρους με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Δημήτρη Κυριακίδη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει το ρυθμό του. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους, τη στιγμή που Παναιτωλικός παρέμενε οχυρωμένος γύρω από την περιοχή του Κυριακίδη. Οι πρωταθλητές είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να βρούνε διαδρόμους μέσα στην πολυπρόσωπη άμυνα της ομάδας του Αγρινίου.

Τα δεδομένα ευνόησαν ακόμη περισσότερο τον Ολυμπιακό, καθώς στο 45ο λεπτό ο Παναιτωλικός έμεινε με δέκα παίκτες. Τότε ο διαιτητής απέβάλε τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού για χέρι έξω από την περιοχή. Ο Κυριακίδης και οι συμπαίκτες του διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα πως του έγινε επιθετικό φάουλ από τον Ιντέγιε.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός άνοιξε τελικά το σκορ. Ο Φορτούνης έστρωσε στον Ντομίνγκες κι αυτός με συρτό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Στεφανάκο, που δεν είχε «καθαρό» οπτικό πεδίο.

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός έπαιξε με διπλή γραμμή άμυνας και προσπαθούσε να αποτρέψει τους όποιους κινδύνους, κόντρα σε έναν Ολυμπιακό, που διατηρούσε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε τις σωστές εμπνεύσεις στην επίθεση. Στο 54ο λεπτό η ομάδα του Πειραιά είχε μεγάλη ευκαιρία να αυξήσει το σκορ, όταν κέρδισε πέναλτι, έπειτα από πτώση του Καμπιάσο στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Μάκου. Το πέναλτι όμως του Ντομίνγκες απέκρουσε ο Στεφανάκος.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 76' είχε δοκάρι, μετά από πλασέ του Φορτούνη από το ύψος του πέναλτι. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα συνέχισε να πιέζει, αλλά το σκορ δεν άλλαξε και στο τέλος οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τους παίκτες για τη μέτρια εμφάνιση.