X

ΠΣΑΠ: Ανεστάλη η απεργία των ποδοσφαιριστών

Η απεργία των ποδοσφαιριστών ανεστάλη προσωρινά και εν αναμονή των εξελίξεων. Κανονικά τα παιχνίδια για το κύπελλο Ελλάδας.

Ant1news

Μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΠΟ, της Super League, της Football League και του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών, αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας που είχε εξαγγελθεί.

Αυτό σημαίνει ότι οι αγώνες για το κύπελλο Ελλάδας το τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά κι αυτό έγινε με τα δυο παιχνίδια που ήταν προγραμματισμένα για σήμερα, Αχαρναϊκός-Ηρακλής και Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο ΠΣΑΠ έλαβε εγγυήσεις επανασύστασης του Εγγυητικού Ταμείου των ποδοσφαιριστών από τους υπόλοιπους εταίρους, τους οποίους είχε καταγγείλει για αθέτηση της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά του ΠΣΑΠ επιφυλάσσεται για το μέλλον και αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων. Να δει αν θα γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις που έλαβαν οι άλλες πλευρές, ειδάλλως θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

"Υπήρξε πνεύμα αλληλεγγύης. Δώσαμε από κοινού λύσεις στο πρόβλημα. Το εγγυητικό ταμείο θα λειτουργήσει άμεσα και θα βοηθήσει τους ποδοσφαιριστές", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Διονύσης Δημόπουλος, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ανέφερε ότι "ως τις 20 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθούν οι επαφές του ΠΣΑΠ με τους δύο συνεταιρισμούς".