X

Ήττα-σοκ για τον Παναθηναϊκό στην Κομοτηνή

Ο Πανθρακικός επιβλήθηκε 1-0 του Παναθηναϊκού, που εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων.

Ant1news

Με ήττα στην Κομοτηνή ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τον α’ γύρο, καθώς έχασε 1-0 από τον καλύτερο Πανθρακικό, για την 15η αγωνιστική της Super League.

Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων, που πιστοποίησαν την ανοδική τους πορεία, σημείωσε ο Ροτζέριο στο 26ο λεπτό. Η αθηναϊκή ομάδα τέλειωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κουτρουμπή στο 85’ με 2η κίτρινη κάρτα.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και στο 8’ είχε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν σε συρτή σέντρα του Νάνο, ο Καλτσάς από πολύ κοντά απέτυχε να νικήσει τον Αθανασιάδη. Όμως τα κενά στην άμυνά του ήταν η αιτία που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στο 26’ οι παίκτες του Πανθρακικού συνδυάστηκαν άψογα, ο Χασομέρης έκανε τη σέντρα, ο Ντιγκινί «έστρωσε» στον Ροτζέριο κι αυτός «εκτέλεσε» τον Στιλ.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι παίκτες του Στραματσόνι ήταν μπλοκαρισμένοι και μόνο σε μια περίπτωση φάνηκαν απειλητικοί, όταν στο 41’ ο Βέμερ σέντραρε και ο Καρέλης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στο β’ ημίχρονο το ματς «άνοιξε» λίγο περισσότερο. Καλή ευκαιρία έχασε ο Καρέλης στο 54’ και ο Πανθρακικός στη συνέχεια «απάντησε» με τρεις φάσεις. Στο 58’ με τον Μπαϊκαρά να φτάνει σε θέση βολής και τον Κουτρουμπή με τάκλιν να σταματάει το σουτ, στο 70’ όταν σε σέντρα του Παπαγεωργίου, ο Σάντσεθ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του και στο 74’ με τον Ντιγκινί να ελίσσεται και να σουτάρει και τον Στιλ να αποκρούει σωτήρια.

Στο τέλος, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν για να αποφύγουν τουλάχιστον την ήττα, όμως στο 85’ ο Κουτρουμπής σταμάτησε με φάουλ τον Χαβίτο που έφευγε από δεξιά, δέχθηκε τη 2η κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν και οι γηπεδούχοι πήραν μια σημαντική νίκη, τη δεύτερη στο πρωτάθλημα και πρώτη στην έδρα τους, που τους δίνει μια βαθμολογική ανάσα και ελπίδες για σωτηρία, ενώ ο Παναθηναϊκός δείχνει να βουλιάζει σε περισσότερα προβλήματα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σερφά (56’ Χρήστου), Λαδάκης, Μεχία, Ροτζέριο (86’ Ιγκόρ), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (46’ Χαβίτο), Ντιγκινί.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Βέμερ, Κουτρουμπής, Σάντσεθ, Νάνο (64’ Ατζαγκούν), Εσιέν, Πράνιτς, Ζέκα, Καλτσάς (86’ Αμπέιντ), Καρέλης, Κλωναρίδης (88’ Πέτριτς).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής:

ΠΑΟΚ-Πλατανιάς:                 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη:            1-1
Παναιτωλικός-Ηρακλής:       2-0
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός:  1-0