X

Οκτώ χρόνια αποκλεισμός σε Μπλάτερ και Πλατινί

Με απαγόρευση κάθε ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και βαρύ χρηματικό πρόστιμο τιμώρησε η FIFA τους δύο μέχρι πρότινος ισχυρότερους άνδρες του ποδοσφαίρου.

Ant1news

Με απαγόρευση ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο για τα επόμενα οκτώ χρόνια, αλλά και με χρηματικό πρόστιμο, τιμωρήθηκαν από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί.

Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ηθικών, Χανς Γιοακίμ Έκερτ, επισημαίνοντας πως κρίθηκε παράνομη η μεταβίβαση του ποσού 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μπλάτερ στον Πλατινί.

«Ο κ. Μπλάτερ από τη θέση του προέδρου της FIFA, ενέκρινε την πληρωμή προς τον κ. Πλατινί η οποία δεν έχει καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999. Ο κ. Μπλάτερ, δεν μπόρεσε να αποδείξει κάποια νομική βάση για τη συγκεκριμένη πληρωμή, ούτε μέσω της δήλωσης που κατέθεσε εγγράφως, ούτε μέσω της προσωπικής ακρόασης. Ο ισχυρισμός του, για προφορική συμφωνία, κρίθηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

Να σημειωθεί πως οι δύο μέχρι πρότινος ισχυρότεροι άνδρες του ποδοσφαίρου τιμωρήθηκαν και με βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Στον μεν Πλατινί επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 80.000 ελβετικών φράγκων, στον δε Μπλάτερ πρόστιμο 50.000 ελβετικών φράγκων.