X

Μέσι και Μπαρτσελόνα στην κορυφή του κόσμου

Ο Αργεντίνος «μάγος» της μπάλας αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς και τον τίτλο της καλύτερης ομάδας κατέκτησε η Μπαρτσελόνα.

Ant1news

Στα χρώματα της Μπαρτσελόνα «βάφτηκε» η τελετή απονομής των Globe Soccer Awards στο Ντουμπάι.

Ο άσος των «μπλαουγκράνα», Λιονέλ Μέσι, κέρδισε το βραβείο του «παίκτη της χρονιάς», καθώς οδήγησε την ομάδα του στην κατάκτηση του τρεμπλ (Champions League, Πρωτάθλημα και Κύπελλο Ισπανίας), παρά τη δίμηνη απουσία του από τα γήπεδα, λόγω τραυματισμού.

«Είναι πάντα ωραίο να κερδίζεις τη διεθνή αναγνώριση. Παρά το γεγονός ότι σημασία έχει η ομάδα, πάνω από όλα, είναι όμορφο να αναγνωρίζεται η προσπάθεια κάποιου παίκτη. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ», είπε ο 28χρονος Αργεντίνος, παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

 

Η πρωταθλήτρια κόσμου, Μπαρτσελόνα, ψηφίστηκε ως η καλύτερη ομάδα τη χρονιά που πέρασε και το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος Μπερτομέου. «Με τον Λιονέλ Μέσι και όλους αυτούς τους παίκτες που διαθέτουμε, μπορώ να σας πως ότι η ζωή όλων μας (στη Μπαρτσελόνα) γίνεται ευκολότερη», δήλωσε ο πρόεδρος του καταλανικού συλλόγου.

 

Καλύτερος προπονητής αναδείχθηκε ο Βέλγος Μαρκ Βίλμοτς, ο οποίος οδήγησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του στην κορυφή της κατάταξης της FIFA και φυσικά στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016.

Για την πολυετή καριέρα τους στα γήπεδα βραβεύθηκαν ο Ιταλός Αντρέα Πίρλο και ο Άγγλος Φρανκ Λάμπαρντ.