X

Ψήφος εμπιστοσύνης στον Ζιντάν από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο 44ος προπονητής στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, αντικαθιστώντας τον Ράφα Μπενίτεθ.

Ant1news

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί από χθες ο Ράφα Μπενίτεθ, ύστερα από λιγότερο από μισή σεζόν στο «τιμόνι» της ομάδας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, σε συνέντευξη Τύπου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι τα «ηνία» των «μερένγκες» αναλαμβάνει ο παλαίμαχος «αστέρας» της Ρεάλ, Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος αναβαθμίζεται, καθώς μέχρι πρότινος ήταν προπονητής της δεύτερης ομάδας της «βασίλισσας».

Ο Πέρεθ ανακοίνωσε την απόλυση του Μπενίτεθ, ο οποίος είχε συμβόλαιο έως τον Ιούνιο του 2018, ύστερα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου και μάλιστα ο «Ζιζού» ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου.

«Πρώτα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σύλλογο και τον πρόεδρο που μου έδωσαν την ευκαιρία να κοουτσάρω αυτή την ομάδα» τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ο παλαίμαχος αρχηγός της εθνικής Γαλλίας και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τον καλύτερο σύλλογο στον κόσμο και τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».

Το κλίμα ήταν τόσο βαρύ, που ο Ράφα Μπενίτεθ έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως ο προπονητής με την πιο βραχύβια θητεία. Ο 55χρονος Μαδριλένος απομακρύνθηκε τη Δευτέρα με 25 (17 νίκες-5 ισοπαλίες-3 ήττες) επίσημους αγώνες στο βιογραφικό του, μακράν τους λιγότερους απ’ όσους προσελήφθησαν στην έναρξη της σεζόν.

 

Στη λίστα των 43 προπονητών που έχουν καθίσει στον πάγκο της «Βασίλισσας» τα τελευταία 115 χρόνια, υπάρχουν επτά με λιγότερους αγώνες, όμως ήταν είτε υπηρεσιακοί, είτε αντικαταστάτες που προέκυψαν μεσούσης της περιόδου.

Μοναδική εξαίρεση αποτελεί, ωστόσο, η... παγκόσμια πρωτοτυπία που λέγεται Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο, ο οποίος ξεκίνησε δύο αγωνιστικές περιόδους ως πρώτος προπονητής της Ρεάλ, αλλά στην πρώτη δεν πρόλαβε να την καθοδηγήσει ούτε σε ένα επίσημο ματς (Ιούνιος 1998-Ιούλιος 1998), ενώ στην δεύτερη απομακρύνθηκε μετά από τρεις αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβιζιόν (Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2004)!

Συνολικά, λοιπόν, από τον πιο ιστορικό σύλλογο του πλανήτη έχουν περάσει 43 προπονητές και ο Ζινεντίν Ζιντάν θα είναι ο 44ος. Το ρεκόρ παραμονής δύσκολα θα μπορέσει κανείς να πάρει από τον Μιγκέλ Μουνιόθ που ήταν το «αφεντικό» στο «Μπερναμπέου» από το 1960 έως το 1974.

Το εγκώμιο του Ζινεντίν Ζιντάν έπλεξε ο πρώην συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της «Βασίλισσας της Ευρώπης».

 

Δείτε την πρώτη «ανοικτή» προπόνηση της Ρεάλ Μαδρίτης με προπονητή τον Ζινεντίν Ζιντάν: