X

Καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής ο Ομπαμεγιάνγκ

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Ντόρτμουντ αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Αφρικής για το 2015. «Χρυσάφι» στρώνουν στα πόδια του σύλλογοι της Αγγλίας.

Ant1news

Είναι το πιο ακριβό «διαμάντι» του αφρικανικού ποδοσφαίρου και ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στη μεταγραφική λίστα κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης.

Ο Πιερ-Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ, από τη Γκαμπόν, αναδείχθηκε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της Αφρικής για το 2015, σε εκδήλωση της Αφρικανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Αμπούτζα της Νιγηρίας.

Ο 26χρονος επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος «βγάζει μάτια» στα γερμανικά γήπεδα, εξασφάλισε 143 ψήφους στη σχετική ψηφοφορία, αφήνοντας πίσω του με 136 ψήφους τον 32χρονο Ιβοριανό Γιάγια Τουρέ της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος κέρδισε το βραβείο τα προηγούμενα 4 χρόνια. Τρίτος στις προτιμήσεις αναδείχθηκε ο 26χρονος Γκανέζος Αντρέ Αγιού της Σουόνσι, ο οποίος συγκέντρωσε 112 ψήφους.

 

 

Ο Ομπαμεγιάνγκ είναι ο πρώτος σκόρερ της Bundesliga, έχοντας πετύχει φέτος18 γκολ σε 17 αγωνιστικές. Είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει σύντομα στην Αγγλία και να βρεθεί αντίπαλος των Τουρέ και Αγιού στα γήπεδα της Premier League, καθώς Άρσεναλ και Λίβερπουλ φέρονται έτοιμες να προσφέρουν «γη και ύδωρ» για να τον αποκτήσουν.