X

Τρίποντο “ανάσα” για τη Βέροια

Η «Βασίλισσα του Βορρά» επικράτησε 2-0 της Καλλονής και πήρε σημαντική ανάσα στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ant1news

Η πρώτη νίκη της Βέροιας για το 2016 ενδεχομένως να είναι και η πολυτιμότερη όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία.

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επικράτησε 2-0 της Καλλονής στην πρωτεύουσα της Ημαθίας και βρίσκεται πλέον σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη. Τα γκολ πέτυχαν ο Μαγέφσκι στο 15’ και ο Ανάκογλου στο 87’.

Ουσιαστικά το ματς αυτό σήμανε το «κύκνειο άσμα» της Καλλονής στη Super league. Η απόσταση των 10 βαθμών από τη «σωτηρία» σε συνδυασμό με τους μόλις εννέα αγώνες που υπολείπονται έως το τέλος της σεζόν, καθιστούν την αποστολή της ομάδας της Λέσβου απλώς... απίθανη.

Ο γκολκίπερ Δαύκος πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, κρατώντας την Καλλονή μέσα στο παιχνίδι. Όπως για παράδειγμα στη φάση του πέναλτι που κέρδισε η Βέροια στο 33ο λεπτό, ο Δαύκος απέκρουσε την εκτέλεση του Ναζλίδη και στη συνέχεια το νέο σουτ του ίδιου παίκτη που πήρε το «ριμπάουντ».

Ο Δημήτρης Ανάκογλου συνδύασε το ντεμπούτο του με γκολ, καθώς στο 87’ ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ διαμόρφωσε το τελικό 2-0 σε αντεπίθεση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βέροια: Λόπεθ, Νέτο, Μπράβο, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Σιόντης, Άρτσε (58’ Ανάκογλου), Μαγέφσκι, Γεωργιάδης, Ναζλίδης (78’ Ετζεγκέλε), Κόλα (41’ Καϊκούτ).

Καλλονή: Δαύκος, Μίκιτς, Ούκα, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Τσαμπούρης (74’ Κάρλσον), Καλτσάς, Γεωργίου, Μπλάζιτς (57’ Μπραούλιο), Γουερέ (46’ Ελλακόπουλος), Μανούσος.