X

Κεκλεισμένων των θυρών θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός τον Ατρόμητο

Οι πρωταθλητές τιμωρήθηκαν από τον αθλητικό δικαστή με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών αλλά και με χρηματικό πρόστιμο για 3 διαφορετικές περιπτώσεις.

Ant1news

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο ύψους 50 χιλιάδων ευρώ τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός για τον αναπτήρα στον Κουλιμπαλί στο ματς με τον Πλατανιά στα Χανιά. Οι “ερυθρόλευκοι” θα ασκήσουν έφεση, με την ελπίδα ότι θα δικαιωθούν.

Οι πρωταθλητές θα παίξουν χωρίς τον κόσμο τους στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Παρότι ήταν υπότροποι (θα μπορούσε να διπλασιαστεί η ποινή τους), ο αθλητικός δικαστής της Σούπερ Λίγκα έκρινε όπως αναφέρει στο σκεπτικό της απόφασης με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Τουτέστιν, θεώρησε ότι θα ήταν εξοντωτικό να κλείσει για δύο αγωνιστικές το γήπεδο των πειραιωτών, σε σχέση με τις συνθήκες τέλεσης του συμβάντος.

Αν και επισήμως ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει θέση για τη νέα “καμπάνα”, είναι πασιφανές πως υπάρχει δυσαρέσκεια για την απόφαση της αθλητικής δικαιοσύνης. Μάλιστα, κάποιοι αναρωτιούνται πως: “αν ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική για τον αναπτήρα, τότε η ΑΕΚ για το μαχαίρωμα στο Περιστέρι πόσο πρέπει να τιμωρηθεί;”...

Η απόφαση:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις. Αναλυτικά:

18η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Με βάση τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καθώς και την υπ' αριθμ. πρωτ. 1003/2/1/15-Γ από 13-01-2016 απόφαση του Διευθυντού του Γραφείου Αστυνομεύσεως-Ασφαλείας της Διευθύνσεως Αστυνομίας Χανίων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ καθώς και την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική.

20η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 31/1/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 31/1/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 6777/16/222094 από 2/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

21η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ' άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 7/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ».