X

Champions League: “Πέρασε” από το Κίεβο η Σίτι, ισοπαλία στο Αϊντχόφεν

«Κλείδωσε» την πρόκριση η Μάντσεστερ Σίτι με το 3-1 επί της Ντιναμό. Στη Μαδρίτη θα λύσουν τις διαφορές τους Ατλέτικο και Αϊντχόφεν.

Ant1news


Η Μάντσεστερ Σίτι «πέρασε» από το Κίεβο με 3-1 επί της Ντιναμό, εξασφαλίζοντας, ουσιαστικά, την πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League. 

Ο Κουν Αγουέρο με σουτ μέσα από την περιοχή στο 15΄ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 40΄ ο Νταβίντ Σίλβα έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «Πολίτες». Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπουγιαλσκι στο 59΄, αλλά στο 90’ δέχτηκαν τη «χαριστική βολή» από τον Γιάγια Τουρέ. 

Έτσι η Σίτι πήρε τη νίκη με 3-1 που δείχνει αρκετή για να τη στείλει στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Η Ντιναμό έχασε πολύ εύκολα το ευρωπαϊκό εντός έδρας αήττητο των τελευταίων δύο χρόνων (από Φεβρουάριο 2014). 

Οι συνθέσεις: 

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ (Σέρχι Ρεμπρόφ): Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα (66΄ Μακαρένκο), Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Γκάρμας (31΄ Μιγκέλ Βελόσο), Μπουγιάλσκι, Γιαρμόλενκο, Γκονζάλες, Τεοντόρσικ (46΄ Ζούνιορ Μοράες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιάγια Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (90+1΄ Ιεανάτσο) 

Πήρε αυτό που ήθελε η Ατλέτικο

  

Οι «Ροχιμπλάνκος» πήραν αυτό που ήθελαν στο «Φίλιπς Στάντιον», στο πρώτο ματς των «16» του Champions League. Με το 0-0 εναντίον της Αϊντχόφεν μεταφέρει την υπόθεση-πρόκριση στο «Βιθέντε Καλντερόν», όπου η Ατλέτικο θα έχει τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς της 15ης Μαρτίου. 

Πολύ κακό ματς με ελάχιστες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Μόλις μία για την PSV στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Περέιρο στο 68’. Έκτοτε οι «Ροχιμπλάνκος» διατήρησαν την κατοχή της μπάλας και δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα παραπάνω για να πάρουν τη «λευκή» ισοπαλία.  

Οι ενδεκάδες: 

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Φιλίπ Κοκού): Ζουτ, Αρίας, Μπρούμα, Μορένο, Βίλεμς, Πρόπερ, Φαν Χίνκελ, Γουαρντάδο (75΄ Χέντριξ), Νάρσινγκ (65΄ Μιρίν), Λοκάντια (86΄ Λεστιέν), Περέιρο 

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ (74΄ Κορέα), Όλιβερ Τόρες, Κόκε, Γκριεζμάν, Βιέτο (61΄ Φενράντο Τόρες)