X

Το Λιγκ Καπ Αγγλίας κατέκτησε η Μάντσεστερ Σίτι

Στα πέναλτι κρίθηκε ο αγώνας με αντίπαλο την Λίβερπουλ. Κατέβασε "ρολά" ο Καμπαγιέρο.

Ant1news

Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγύρισε για τέταρτη φορά, δεύτερη την τελευταία τριετία, την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, νικώντας στον τελικό τη Λίβερπουλ με 3-1 στα πέναλτι, καθώς η κανονική διάρκεια και η παράταση ολοκληρώθηκαν ισόπαλες 1-1.

Ύστερα από ένα «λευκό» πρώτο ημίχρονο ο Φερναντίνιο άνοιξε το σκορ για τους «πολίτες» στο 49ο λεπτό, για να ισοφαρίσει ο Κουτίνιο στο 83΄ και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν σε εξαιρετικό βράδυ, ο Σιμόν Μινιολέ σταμάτησε πολλές φορές τους παίκτες της Σίτι στην κανονική διάρκεια και την παράταση, αλλά στα πέναλτι, καθώς το σκορ δεν άλλαξε, ήταν η ώρα του Γουίλι Καμπαγιέρο.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας έδωσε μια μοναδική παράσταση στη διαδικασία των χτυπημάτων από τα 11 μέτρα, καθώς απέκρουσε τα πέναλτι των Λούκας, Κουτίνιο και Λαλάνα, κι ενώ η διαδικασία είχε ξεκινήσει με τον Τσαν να κάνει το 1-0 και τον Φερναντίνιο να σουτάρει στο δοκάρι!

Στη συνέχεια οι Νάβας, Αγουέρο και Τουρέ ήταν ψύχραιμοι απέναντι στον Μινιολέ, που παρότι επέλεξε σωστά γωνία όλες τις φορές, δεν κατόρθωσε να αποκρούσει ούτε μία φορά.