X

Super League: Κρίσιμη συνάντηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στόχος να βρεθούν λύσεις μετά και την απόφαση Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο.  Ποιοί ιδιοκτήτες ΠΑΕ δίνουν το "παρών" στην εν εξελίξει συνάντηση.

Ant1news

Χωρίς τη συμμετοχή των προέδρων και ιδιοκτητών των «αιωνίων», αλλά παρουσία του (εν τοις πράγμασι προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ) Δημήτρη Μελισσανίδη και του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, η εν εξελίξει άτυπη συνάντηση στη Super League, την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας του πρωταθλήματος, Γιώργος Μποροβήλος.

Στόχος να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν το ποδόσφαιρο και ειδικά μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο, με αφορμή τα νέα έκτροπα που σημειώθηκαν στην Τούμπα.

Απόντες είναι λοιπόν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος. Τον πειραϊκό σύλλογο εκπροσωπούν οι εκ των αντιπροέδρων, Θεόδωρος Γιαννίκος και Σάββας Θεοδωρίδης, τους «πράσινους» ο α΄ αντιπρόεδρος, Βασίλης Κωνσταντίνου, και η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ, Αθηνά Μπαλωμένου. 

Από την πλευρά της ΑΕΚ παρίσταται, επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξης Δέδες, ενώ τον Σαββίδη πλαισιώνουν επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, ο αντιπρόεδρος, Μάκης Γκαγκάτσης, και η συνεργάτης του ιδιοκτήτη, Μαρία Γκοντσάρεβα. 

Ο Παναιτωλικός εκπροσωπείται από τον πρόεδρό του, Φώτη Κωστούλα, ο Ηρακλής από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Σπύρο Παπαθανασάκη και Θόδωρο Παπαδόπουλο, αντίστοιχα, ο Πανιώνιος από τον πρόεδρο Χρήστο Δάρρα και ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον πρόεδρο Γιώργο Χριστοβασίλη. 

Ακόμη, ο Αστέρας Τρίπολης από τον εκ των ιδιοκτητών Γιάννη Καϋμενάκη, ο Πλατανιάς από τον πρόεδρο Μανώλη Μαθιουλάκη, ο Ατρόμητος από τον πρόεδρο Γιώργο Σπανό, η Βέροια από τον ιδιοκτήτη της, Θόδωρο Καρυπίδη, και η Ξάνθη από τον αντιπρόεδρο Γιώργο Στράτο, ενώ δεν παρίστανται Καλλονή και Πανθρακικός.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Κοντονής, φιλοδοξεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, διοργανώνοντας άλλη συνάντηση στην οποία στο ίδιο τραπέζι μαζί του θα καθίσουν ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Ιβάν Σαββίδης αλλά και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πρόθεση του υφυπουργού είναι η πρωτοβουλία αυτή να οδηγήσει σε μια εκεχειρία που θα αποφορτίσει το πολεμικό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.