X

Οι “Αετοί” της Λισαβόνας πέταξαν στους “8” του Champions League

Η Μπενφίκα κέρδισε τη Ζενίτ και στη Ρωσία και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση. Βασικοί αγωνίστηκαν Μήτρογλου και Σάμαρης.

Ant1news

Όπως και στο πρώτο ματς στη Λισαβόνα, έτσι και σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, η Μπενφίκα σκόραρε στο τέλος, νίκησε 2-1 τη Ζενίτ και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «8» του Champions League.

Ο Γκαϊτάν στο 85΄ ήταν αυτός που ισοφάρισε το γκολ του Χουλκ στο 69΄ και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ταλίσκα διαμόρφωσε το τελικό σκορ κι έδωσε πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση των Πορτογάλων, που είχαν επικρατήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα.

Απόψε διεξήχθη ένα «μοιρασμένο» ματς, με τη Ζενίτ να αναζητά με επιμονή το πολύτιμο γκολ. Τα κατάφερε στο 69΄ με κεφαλιά του Χουλκ μετά από σέντρα του Ζιρκόφ.

Ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος όταν ο Ραούλ Χιμένες εκτόξευσε «κεραυνό» έξω από την περιοχή στο 85΄. Ο Γιούρι Λοντίγκιν πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και... επέστρεψε στο κεφάλι του Γκαϊτάν, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-1 και έστειλε τη Μπενφίκα στους προημιτελικούς. «Κερασάκι στη τούρτα» το γκολ του Ταλίσκα από ασίστ του Γκαϊτάν στο 90+5΄.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ζενίτ: Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (58΄ Σμολνίκοφ), Λουϊς Νέτο, Λομπέρτς, Ζιρκόφ, Χουλκ, Μαουρίσιο (82΄ Γιουσουποφ), Κοκόριν (58΄ Σατόφ), Ντάνι, Τζιούμπα, Βίτσελ

Μπενφίκα: Σαντάνα, Σεμέδο, Σάμαρης, Λίντελοφ, Ελιζέου, Πίτσι (72΄ Σάλβιο), Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Γκαϊτάν, Μήτρογλου (66΄ Χιμένες), Ζόνας (90+1΄ Ταλίσκα).