X

“Ράγισαν” καρδιές στο Αmsterdam Arena για τον Κρόιφ (φωτο+βίντεο)

Το φιλικό Ολλανδία - Γαλλία σταμάτησε στο 14ο λεπτό και οι φίλαθλοι όρθιοι αποχαιρέτησαν με παρατεταμένο χειροκρότημα τον "ιπτάμενο" Ολλανδό.

Ant1news

Λίγοι θα θυμούνται την φιλική νίκη (2-3) που σημείωσε η Γαλλία χθες στο Άμστερνταμ απέναντι στους Ολλανδούς, με γκολ του Ματουιντί, δύο λεπτά πριν το τέλος, κανένας όμως δεν πρόκειται να ξεχάσει το 14ο λεπτό της αναμέτρησης.

Τότε που το παιχνίδι σταμάτησε και οι φίλαθλοι όρθιοι αποχαιρέτησαν με παρατεταμένο χειροκρότημα τον αγαπημένο τους Γιόχαν Κρόιφ, που έγραψε τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με το νούμερο 14 στην πλάτη!

Πριν την έναρξη του φιλικού οι Ολλανδοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ, που πέθανε την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 68 ετών από καρκίνο του πνεύμονα.

Το γήπεδο του Άγιαξ θα μετονομαστεί σε Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, ενώ η ολλανδική ομοσπονδία αποφάσισε να αποσύρει το νούμερο 14!

 

Η οικογένεια του Κρόιφ δεν έδωσε λεπτομέρειες για την αποτέφρωση του στη Βαρκελώνη, όπου η Μπαρτσελόνα άνοιξε τις πύλες του Καμπ Νου ώστε οι φίλοι της ομάδας να αποτίσουν φόρο τιμής στον κορυφαίο ευρωπαίο ποδοσφαιριστή, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της αιώνιας αντιπάλου Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.