X

“Φωτιές” βγάζουν Μήτρογλου και Σάμαρης στη Μπενφίκα

Με δύο γκολ του Μήτρογλου και ένα του Σάμαρη οι “Αετοί” της Λισαβόνας συνέτριψαν 5-1 τη Μπράγκα.

Ant1news

Δύο γκολ από τον Κώστα Μήτρογλου (17΄, 71΄) και ένα από τον Ανδρέα Σάμαρη (75΄) με απευθείας εκτέλεση φάουλ, επέτρεψαν στην Μπενφίκα να πανηγυρίσει θρίαμβο (5-1) απέναντι στην Μπράγκα και να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ζόνας (37΄ πέναλτι) και Πίτσι (40΄), τα άλλα γκολ για τους «Αετούς» της Λισαβόνας, στις καθυστερήσεις απλά μείωσε ο Πέδρο Σάντος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο Κώστας Μήτρογλου, που φέρεται να έχει συμφωνήσει για την παραμονή του στη Μπενφίκα, «υποχρεώνοντας» την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας με τις εμφανίσεις του να ενεργοποιήσει τον Μάιο την ρήτρα αγοράς που υπάρχει στη συμφωνία με τη Φούλαμ, έφτασε τα 17 γκολ. «Είναι καλό που σημείωσα δύο γκολ, αλλά το σημαντικό πράγμα είναι η νίκη. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε προς τα εμπρός,» δήλωσε ο Έλληνας επιθετικός.

Η Μπενφίκα, που έχει 19 νίκες (και μία ήττα, 1-2 από την Πόρτο) στα είκοσι τελευταία της ματς σε όλες τις διοργανώσεις , ξέφυγε πέντε βαθμούς από την Σπόρτινγκ (αγωνίζεται τη Δευτέρα στο σπίτι της Μπελενένσες), έξι αγώνες πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

 

Με αυτά τα πέντε γκολ, η Μπενφίκα έφτασε τα 100 στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. «Φτάνοντας τα 100 γκολ είναι κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια. Αποτελεί υλοποίηση των ιδεών μας. Σημειώνουμε γκολ με ευκολία, θέλουμε πάντα να κερδίζουμε,» είπε ο προπονητής Ρουί Βιτόρια.

Την Τρίτη η Μπενφίκα θα αντιμετωπίσει τη Μπάγερν στο Μόναχο, στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση του Champions League.