X

Ο Αντόνιο Κόντε στο “τιμόνι” της Τσέλσι

Ο Ιταλός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο 3ετούς διάρκειας με τους Λονδρέζους. Θα αναλάβει μετά την ολοκλήρωση του Euro 2016.

Ant1news

Η Τσέλσι ανακοίνωσε πως συμφώνησε με τον Ιταλό προπονητή Αντόνιο Κόντε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο 46χρονος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους «Μπλε» του Λονδίνου και θα αναλάβει τα καθήκοντά του, αφού οδηγήσει την Εθνική Ιταλίας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το καλοκαίρι, στα γήπεδα της Γαλλίας.

«Αισθάνομαι υπερήφανος ως προπονητής της εθνικής ομάδας της πατρίδας μου και μόνο ένας ρόλος τόσο ελκυστικός όπως αυτός του μάνατζερ στην Τσέλσι θα μπορούσε να ακολουθήσει», ήταν η πρώτη αντίδραση του Κόντε μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ο Ολλανδός Γκους Χίντινκ, που αντικατέστησε τον Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι, θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Αντόνιο Κόντε είναι ο πέμπτος Ιταλός που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι, μετά τους Τζιανλούκα Βιάλι, Κλαούντιο Ρανιέρι, Κάρλο Αντσελότι και Ρομπέρτο Ντι Ματέο.

Πριν αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ο Κόντε οδήγησε τη Γιουβέντους στην κατάκτηση τριών διαδοχικών πρωταθλημάτων μεταξύ 2011 και 2014.