X

Europa League: Πέρασαν Λίβερπουλ, Βιγιαρεάλ και Σαχτάρ

Επική πρόκριση της Λιβερπουλ με 4-3 επί της  Ντόρτμουντ. Με «τεσσάρες» προκρίθηκαν Βιγιαρεάλ και Σαχτάρ

Ant1news


Το «Έπος» του «Άνφιλντ» . Η Λίβερπουλ που βρέθηκε να χάνει 0-2 και 1-3 από τη Ντόρτμουντ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 4-3 στις καθυστερήσεις και να προκριθεί στους ημιτελικούς του Europa League. 

Σε παιχνίδι... διαφήμιση για το ποδόσφαιρο, τα δύο γρήγορα γκολ των Γερμανών (Μχιταριάν 5΄, Ομπαμεγιάνγκ 9΄) έφεραν την ομάδα του Τούχελ σε «θέση οδηγού», μετά το 1-1 της περασμένης εβδομάδας στην Βεστφαλία, ωστόσο, οι «κόκκινοι» δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Στο 48΄ ο Οριγκί έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, αλλά στο 57΄ το γκολ του Ρόις φάνηκε να «κλειδώνει» την υπόθεση πρόκριση για τους φιλοξενούμενους. Ο Κουτίνιο στο 66΄ μείωσε σε 2-3 και στο 78΄ ο Σακό με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια και στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε... ροντέο. Οι γηπεδούχοι τα έδωσαν όλα και κατάφεραν στις καθυστερήσεις (90+1΄) με την κεφαλιά του Λόβρεν ολοκλήρωσαν το "θαύμα". 

Η Λίβερπουλ με το 4-3 διατήρησε το αήττητο που έχει απέναντι στις γερμανικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα (13 νίκες, 4 ισοπαλίες) και θα βρεθεί για 17η φορά στους ημιτελικούς των ευρωπαϊκών κυπέλλων. 

Λίβερπουλ (Γ.Κλοπ): Μινιολέ, Λόβρεν, Σακό, Κλάιν, Λαλάνα (62΄ Άλεν), Κουτίνιο, Τσαν (80΄ Λούκας), Φιρμίνο (62΄ Στάριτζ), Μίλνερ, Οριγκί, Μορένο

Ντόρτμουντ (Τ.Τούχελ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Ρόις (82΄ Ράμος), Μχιταριάν, Καγκάουα (77΄ Γκίντερ), Ομπαμεγιάνγκ, Χούμελς, Κάστρο (82΄ Γκιουντογκάν), Βάιγκλ, Σμέλτσερ 


Βιγιαρεάλ, για πλάκα! 

 
Περίπατο μέσα στην Πράγα έκανε η Βιγιαρεάλ, καθώς επικράτησε με 4-2 της Σπάρτα και με συνδυασμό το 2-1 υπέρ της στο πρώτο ματς, πέρασε στα ημιτελικά του Europa League με συνολικό σκορ 6-3. 

Ο Μπακαμπού μόλις στο 5’ άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ από θέση τετ-α-τετ και έστειλε το μήνυμα στους Τσέχους ότι το βράδυ θα είναι… εφιαλτικό. Τα «κίτρινα υποβρύχια» κτύπησαν ακόμη δύο φορές στο φινάλε του πρώτου μέρος με γκολ του Καστιγιέχο και αυτογκόλ του Λαφάτα. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με φόρα και στην επανάληψη και στο 49’ ο Μπακαμπού με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 4-0. Ωστόσο, η Σπάρτα Πράγας αντέδρασε και πέτυχε δύο τέρματα σε διάστημα έξι λεπτών, με τους Ντότσκαλ και Κρεΐτσι που έγραψαν το τελικό 4-2. 

Σπάρτα Πράγας (Ζντένεκ Σκάσνι): Μπίτσικ, Κονατέ, Μάρετσεκ, Κόβατς, Φρίντεκ, Ντότσκαλ, Ματεγιόφσκι, Φατάι, Κρεΐτσι, Λαφάτα, Γιούλις. 

Βιγιαρεάλ (Μαρσελίνο): Αρεόλα, Μάριο Γκασπάρ, Μπεγί, Βίκτορ Ρουίς, Ρουκάβινα, Καστιγιέχο, Μπρούνο Σοριάνο, Τριχέρος, Ντένις Σουάρεθ, Σολδάδο, Μπακαμπού.


Σαχτάρ… για κούπα! 

 
Από την αρχή της αναμέτρησης, οι Ουκρανοί «πάτησαν» τους αντιπάλους τους.Στο 25’ ο Σρνα ευστόχησε σε πέναλτι κι άνοιξε το σκορ και στο 43’ ο Κοβαλένκο με ωραία προσπάθεια ανάγκασε τον Ρικάρντο Φερέιρα να πετύχει αυτογκόλ και να γίνει το 2-0 για τους γηπεδούχους. 

Στην επανάληψη, η Σαχτάρ συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο 50’ο Κοβαλένκο,  σημείωσε το 3-0. Το τελικό 4-0 γράφτηκε με αυτογκόλ και πάλι από τον Ρικάρντο Φερέιρα. Και οι Ουκρανοί πέρασαν στα ημιτελικά.

Η Σεβιλλη "λύγισε" την Μπιλμπάο

Συναρπαστική εξέλιξη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» όπου η Σεβίλη πήρε την πρόκριση στα πέναλτι επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία είχε καταφέρει να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα επικρατώντας 2-1.

Ομως, η κάτοχος των τελευταίων δύο τροπαίων με παροιμιώδη ψυχραιμία στα πέναλτι (5 στα 5) πέρασε στους «4» και θα έχει την ευκαιρία να γίνει η πρώτη στην ιστορία του θεσμού με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις.