X

Με “πεντάρα” γιόρτασε ο Ολυμπιακός το 43ο!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε (5-0) την Καλλονή στο Καραϊσκάκη. Show Μπεργκ στη Λεωφόρο. «Ταπείνωσε» την ΑΕΚ ο Λεβαδειακός .

Ant1news


Με πέντε γκολ (5-0) φόρτωσε την άμυνα της Καλλονής ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ό,τι ήθελαν (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) κι έκλεισαν με ιδανικό τρόπο την χρονιά που τους βρίσκει για 43η φορά στην ιστορία τους πρωταθλητές.

Ο δρόμος της νίκης άνοιξε με εκτελέσεις φάουλ των Φορτούνη και Φουστέρ στο πρώτο ημίχρονο. Το 3-0 έγραψε ο Κασάμι και στη συνέχεια ξεκίνησε το show του Ιντέγε. Πρώτα (77’) έδωσε όμορφη ασίστ στον Ομάρ και στη συνέχεια έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα με γκολάρα στο 84’.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία, Ντα Κόστα (72΄ Σιόβας), Ομάρ, Μαζουακού, Κασάμι (62’ Καμπιάσο), Ζντιέλαρ, Φουστέρ, Ερνάνι (62’ Ντουρμάζ), Φορτούνης, Ιντέγε

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκου, Ξύδας (65’ Χατζηδημητρίου), Ούκαρ (65’ Ευαγγελιδάκης), Αναστασιάδης, Γκιόλιας, Μίκιτς, Μπλάζιτς, Γιουκαρής, Γουερέ (83’ Φιορέτος), Γιορέντε και Μανούσος 


Show του Μπεργκ στη Λεωφόρο

 
Με τον Μάρκους Μπεργκ να «οργιάζει» και να πετυχαίνει πέντε γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 6-1 στο «κύκνειο άσμα» του Πανθρακικού στη Σούπερ Λίγκα. Ο Σουηδός  του τριφυλλιού «χτύπησε» στο 23’, 41’, 45+2’, 52’, 61’, επωφελούμενος εξαιρετικά τις μπαλιές των Λέτο (χατ-τρικ σε ασίστ) και Βιγιαφάνιες. Ο τελευταίος πέτυχε το τελευταίο τέρμα της αναμέτρησης, ενώ οι Θρακιώτες πέτυχαν το γκολ της τιμής με τον Μουδούρογλου.

Μετά και την ήττα της ΑΕΚ -και δεδομένου πως της έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί σε πρώτο βαθμό- το τριφύλλι ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. 


Κωμικοτραγική η ΑΕΚ

 
Με ντροπιαστικό τρόπο έκλεισε το πρωτάθλημα η ΑΕΚ. Με δυο αυτογκόλ σε ένα δίλεπτο (!) κι ένα εξίσου αστείο λάθος του Μπαρόχα, η κωμικοτραγική «Ένωση» έγινε παιχνίδι στα χέρια του Λεβαδειακού (3-0), που ολοκλήρωσε με θριαμβευτικό τρόπο το φετινό πρωτάθλημα της Super League

Δύο αυτογκόλ (Ντίντακ στο 39΄, Τζανετόπουλος στο 40΄) και ένα τέρμα του Μάντζιου στο 63΄ χάρισαν τη νίκη στους Βοιωτούς και ενδέχεται να αφήσουν το «Δικέφαλο» στην τρίτη θέση της κατάταξης, αν επικυρωθεί από την Επιτροπή Εφέσεων η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών. 


Όλα μηδέν στα «Περιβόλια»

 
Χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση Πλατανιάς-ΠΑΟΚ. Με τον βαθμό που πήρε στα «Περιβόλια» ο «δικέφαλος του βορρά» έκλεισε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 4η θέση με 45 βαθμούς, καθώς ξεπέρασε τον Πανιώνιο (44β.), ενώ οι Κρήτες έφτασαν στους 39 βαθμούς. 


Ράβει ευρωπαϊκό κοστούμι ο ΠΑΣ

 
Ο Τσουκαλάς πέτυχε ένα γκολ-χρυσάφι, ο Περιστερίδης κατέβασε τα… ρολά και ο ΠΑΣ πήρε σπουδαία νίκη στην Ξάνθη (0-1), η οποία θα του δώσει πιθανότατα την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της ιστορίας του. 


Φινάλε με «διπλό»

 
Χάρη σε τέρμα του Στόιτσεφ στο 78ο λεπτό, ο Ατρόμητος επικράτησε 1-0 του Πανιώνιου στη Νέα Σμύρνη. Νίκη χωρίς αντίκρυσμα για την ομάδα του Περιστερίου, αφού η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ξάνθη την άφησε στην έβδομη θέση, και πλέον οι «κυανόλευκοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στους ημιτελικούς του κυπέλλου με την ΑΕΚ. Από την άλλη, οι «κυανέρυθροι» έμειναν τελικά πέμπτοι και περιμένουν τι θα γίνει με την αδειοδότηση, για να μάθουν αν θα παίξουν στα πλέι-οφ. 


Νίκη γοήτρου

 
Με νίκη γοήτρου ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Super League ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Μάκη Χάβου, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπαλάφα (9΄), με δύο τέρματα του Ιωαννίδη στο δεύτερο μέρος (49΄, 73΄) επιβλήθηκε με 2-1 της Βέροιας στο «θεόδωρος Κολοκοτρώνης». 


«Αγγαρεία» στο Καυτανζόγλειο

 
Ο Ηρακλής παραχώρησε «λευκή ισοπαλία» στον Παναιτωλικό, στη Θεσσαλονίκη Οι δύο ομάδες που εξασφάλισαν με χαρακτηριστική άνεση την παραμονή τους στην κατηγορία, ολοκλήρωσαν το εφετινό πρωτάθλημα με 35 βαθμούς.