X

Η τελευταία ευκαιρία του Γκουαρντιόλα για να κατακτήσει την Ευρώπη με τη Μπάγερν

Με στόχο την ανατροπή του εις βάρος τους 1-0 οι Βαυαροί, που θα χρειαστεί να τα δώσουν όλα απέναντι στην Ατλέτικο του Σιμεόνε.

Ant1news

Η Μπάγερν Μονάχου θέλει απελπισμένα να αποφύγει μία τρίτη συνεχόμενη χαμένη ευκαιρία συμμετοχής σε τελικό Champions League. Από την πλευρά του ο Πεπ Γκουαρντιόλα ψάχνει τον ιδανικό επίλογό του στη Γερμανία, στον αποψινό επαναληπτικό ημιτελικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Γκουαρντιόλα “κληρονόμησε” μία πρωταθλήτρια Ευρώπης, όταν έφτασε στο Μόναχο το 2003, αλλά γνώρισε δύο διαδοχικές αποτυχίες στα ημιτελικά, από την Ρεάλ Μαδρίτης το 2014 και από την πρώην ομάδα του, την Μπαρτσελόνα, την περασμένη σεζόν.

Οι ελπίδες του για συμμετοχή στον πρώτο του τελικό σε Champions League, μετά την επιτυχία της Μπαρτσελόνα να νικήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-1 το 2011,υπέστησαν καίριο πλήγμα, από το γκολ του Σαούλ Νίγκεθ, που χάρισε στην Ατλέτικο μια νίκη με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Για τον Γκουαρντιόλα, που αφήνει τους Βαυαρούς για την Μάντσεστερ Σίτι στο τέλος της σεζόν, αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να κατακτήσει την Ευρώπη με την Μπάγερν, που κέρδισε το πρώτο από τα πέντε Ευρωπαϊκά Κύπελλα της, νικώντας την Ατλέτικο στον τελικό του 1974.

«Δεν τελείωσε ακόμα, έχουμε ακόμα μια ευκαιρία,», είπε ο Καταλανός προπονητής στους δημοσιογράφους. «Αν το χάσουμε, μπορείτε να με σκοτώσετε, αλλά έχουμε ακόμα μια ευκαιρία».

 

Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, πιστεύει επίσης ότι η πρόκριση είναι ακόμα ανοιχτή. «Παίζοντας στο Μόναχο σημαίνει ότι θα έχουν τους οπαδούς τους που θα τους υποστηρίζουν, αλλά έχουμε την ευκαιρία να σκοράρουμε εκτός έδρας» δήλωσε.

Ο Τόμας Μίλερ, που έλαμψε στην ισοπαλία (1-1) με την Γκλάντμπαχ το Σάββατο, επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα των Βαυαρών. Ερωτηματικό παραμένει ο Φρανκ Ριμπερί. «Ο Ριμπερί προπονήθηκε και μπορεί να αγωνιστεί. Για εμάς είναι μία επιπλέον επιλογή. Θα είναι δύσκολα κόντρα στην Ατλέτικο, γιατί εκείνοι δεν αφήνουν καθόλου χώρο για να κάνεις παιχνίδι. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ξεπεράσουμε την άμυνά τους. Θα προσπαθήσουμε να επιτεθούμε με όλους τους παίκτες μας και θα πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις. Θα μιλήσω με τον Μπόατεγκ και θα αποφασίσω εάν θα αγωνιστεί βασικός», είπε ο Γκουαρντιόλα.

Η Ατλέτικο έχει κερδίσει τα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος κρατώντας ανέπαφη την εστία της σε τέσσερα από αυτά. «Η δική μας ιδέα είναι εκείνη που έχουμε πάντα, θα παίξουμε για να νικήσουμε», τόνισε ο Σιμεόνε. «Δεν με ενδιαφέρει να αρέσει το παιχνίδι μας, με ενδιαφέρει να νικάμε,» πρόσθεσε ο Αργεντίνος προπονητής.

Ο κεντρικός αμυντικός Γκοντίν επιστρέφει από τραυματισμό, διαθέσιμος και ο Καράσκο για την Ατλέτικο Μαδρίτης.