X

Europa League: Στον τελικό Λίβερπουλ και Σεβίλλη

Με «τριάρες» πέρασαν στον τελικό του Europa League οι Βρετανοί και οι Σεβιγιάνοι.

Ant1news


Η Λίβερπουλ και η Σεβίλλη θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa League στον τελικό που θα γίνει στις 18 Μαΐου στη Βασιλεία. 

Οι «κόκκινοι» επικράτησαν 3-0 της Βιγιαρεάλ στο «Ανφιλντ» ανατρέποντας το εις βάρος τους 1-0 του πρώτου ημιτελικού και επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετα το 2007 (Champions League - ήττα από τη Μίλαν στην Αθήνα). 

Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Σοριάνο στο 7’, διπλασίασε τα τέρματά της με τον  Στάριτζ στο 63 και το τελικό 3-0 έγραψε ο Λαλάνα στο 81’.

Οι συνθέσεις:


Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ):
Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Τουρέ, Μορένο, Τσαν, Μίλνερ, Φιρμίνο, Κουτίνιο, Λαλάνα (89’ Μπεντέκε)

Βιγιαρεάλ (Μαρθελίνο): Αρεολά, Γκασπάρ, Μουσάκιο, Ρουίθ, Κόστα, Ντος Σάντος (73’ Μπονέρα), Μπρούνο Σοριάνο, Πίνα (60’ Τριχουέρος), Σουάρεθ, Σολδάδο, Μπακαμπού

 
Η Σεβίλλη δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 3-1 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» (2-2 ο πρώτος αγώνας). 

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γκαμεϊρό (σκόραρε δις). Γκολάρα το τρίτο γκολ των Σεβιγιάνων που ήρθε από τον Μαριάνο Φερέιρα, με τον Εντουάρντο να ισοφαρίζει προσωρινά στο 44’.

Οι συνθέσεις

Σεβίλλη (Έμερι): Σόρια, Τρεμουλινάς (74’ Εσκουδέρο), Ραμί, Κρικόβιακ, Καρίσο, Γκαμεϊρό (82’ Ιμπόρα), Ενζονζί, Μπανέγα (89’ Κριστόφορο), Βιτόλο, Κόκε, Φερέιρα.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Λουτσέσκου): Πιατόφ, Κούτσερ, Στεπανένκο, Μάρλος (84’ Ντεντίνιο), Μαλίσεφ, Εντουάρντο (84’ Γουέλινγκτον), Τάισον (76’ Μπερνάρντ), Ισμαΐλι, Σρνα, Ρακίτσκι, Κοβαλένκο.

Οι Ισπανοί του Ουνάι Εμερι έχουν τα περισσότερα κύπελλα UEFA/ Europa League, συνολικά τέσσερα, έχοντας κατακτήσει μάλιστα τα δύο τελευταία (2014, 2015). Αν τα καταφέρουν και στις 18 Μαΐου, τότε θα γίνουν η πρώτη ομάδα με τρία συνεχόμενα, αλλά και πρώτη στη Ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων γενικότερα, μετά τη Μπάγερν και τα τρία σερί Πρωταθλητριών (1974, 1975, 1976). Ακριβώς, δηλαδή, μετά από 40 χρόνια. 

Συνολικά στο «Σανκτ Γιάκομπς» της Βασιλείας θα... παραταχθούν 12 Κύπελλα Ευρώπης καθώς στη συλλογή της Λίβερπουλ υπάρχουν οκτώ (5 Πρωταθλητριών, 3 UEFA).