X

Κορυφαίος Ιταλός τεχνικός για το 2016 αναδείχθηκε ο Κλαούντιο Ρανιέρι (Βίντεο)

Με την ύψιστη προπονητική διάκριση τιμήθηκε στην πατρίδα του ο Ρανιέρι για την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος με τη Λέστερ.

Ant1news

Ως κορυφαίος Ιταλός τεχνικός για τη φετινή σεζόν τιμήθηκε ο Κλαούντιο Ρανιέρι, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.

Ο προπονητής της Λέστερ, που οδήγησε τις “αλεπούδες” στην κατάκτηση της αγγλικής Premier League για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τιμήθηκε με το Βραβείο Enzo Bearzot καθώς και με τον Χρυσό Φοίνικα (Palma d’Oro).

Ο πολύπειρος τεχνικός εμφανίστηκε συναισθηματικά φορτισμένος κατά την βράβευσή του στην έδρα της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στέλνοντας ένα μήνυμα στους νέους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, ο Ρανιέρι αναφέρθηκε στο αποτυχημένο πέρασμά του από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος, λέγοντας: «Μετά την αποχώρησή μου από την Ελλάδα, περιόδευσα ανά την Ευρώπη για να δω πως δουλεύουν άλλοι προπονητές. Θεωρώ πως είναι ένα σημαντικό μάθημα για εσάς: Πρώτον, μην τα παρατάτε ποτέ! Δεύτερον, προχωρήστε μπροστά! Τρίτον, μην βλέπετε τον αθλητισμό ως κάτι από το οποίο θα κερδίσετε χρήματα.»