X

Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρτσελόνα

Το 28ο Κύπελλό της κατέκτησε η «Μπάρτσα» . Τι σημαίνει αυτό για τις ελληνικές ομάδες.

Ant1news

Κυπελλούχος Ισπανίας για 28η φορά στην Ιστορία της στέφθηκε το βράδυ της Κυριακής η Μπαρτσελόνα στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Μαδρίτης. Σ΄έναν επεισοδιακό τελικό που κρίθηκε στην παράταση, επικράτησε της Σεβίλης 2-0 με σκόρερ τον Ζόρντι Αλμπα στο 97΄ και τον Νεϊμάρι στο 120+2΄ και ολοκλήρωσε τη σεζόν με την κατάκτηση του νταμπλ, του δεύτερου επί Λουϊς Ενρίκε.

Μια πολύ σπουδαία νίκη για τους «μπλαουγκράνα» αν αναλογιστεί κανείς ότι αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 36΄ λόγω αποβολής του Χαβιέρ Μασεράνο. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στην εκπνοή του 90λεπτουν (90+2΄) όταν αποβλήθηκε και ο Εβερ Μπανέγκα των Σεβιγιάνων σ΄ένα επεισοδιακό ματς με 10 κίτρινες και τρεις κόκκινες κάρτες, αφού το δρόμο προς τα αποδυτήρια πήρε και ο Καρίσο στις καθυστερήσεις της παράτασης (120+1΄).

Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν το επιθυμητό για τις ελληνικές ομάδες, αφού σε περίπτωση νίκης της Σεβίλης, η ΑΕΚ ως κυπελλούχος θα έπαιζε απευθείας στους ομίλους του Europa League. Πλέον, οι πέντε εκπρόσωποί μας στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα θα παίξουν προκριματικούς.