X

Πήρε το “αίμα” της πίσω η ΑΕΚ

Η Ένωση φιλοδώρησε με τρία γκολ τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Με 10 παίκτες αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι “πράσινοι”.

Ant1news

Ο Έλντερ Μπαρμπόσα επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από τιμωρία τριών αγωνιστικών και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη 3-1 επί του Παναθηναϊκού, στην 4η αγωνιστική των play off. Ο Πορτογάλος πέτυχε δύο γκολ (40΄, 69΄), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Γιόχανσον στο 5΄. Το γκολ του Παναθηναϊκού σημείωσε ο Λέτο στο 54΄.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου πεντάλεπτου ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ και ο Γιάκομπ Γιόχανσον με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ αιφνιδιάζοντας τους “πράσινους”. Από το σημείο εκείνο και έως το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΚ οχυρώθηκε στα μετόπισθεν, δεν κράτησε μπάλα, αλλά περίμενε την ευκαιρία της σε μια αντεπίθεση.

Πράγματι, στο 40΄ Μάνταλος και Μπαρμπόσα έβαλαν στη μέση τον Στάθη Ταυλαρίδη, ο Πορτογάλος πήρε την πάσα του αρχηγού πλησίασε και μόλις έφτασε στην περιοχή “εκτέλεσε” τον Στιλ για το 2-0.

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ αποσυντόνισε εντελώς τους “πράσινους” που ήταν τυχεροί και δεν πήγαν στα αποδυτήρια με μειονέκτημα τριών τερμάτων. Από κόρνερ του Μάνταλου στο 44΄ ο Γιόχανσον βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστός και μπροστά από τον Στιλ, όμως η εξ επαφής κεφαλιά του “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι.

Ο αδικαιολόγητος εκνευρισμός των “πράσινων” τους άφησε με αριθμητικό μειονέκτημα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Λούκα Βιγιαφάνιες χτύπησε εκτός φάσης τον Μάνταλο και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Με παίκτη λιγότερο και “χάντικαπ” δύο τερμάτων, ο Παναθηναϊκός ήταν για πολλούς “ξεγραμμένος”. Κι όμως, ο Λέτο ηγήθηκε της αντεπίθεσης των φιλοξενούμενων. Στο 54΄ μείωσε 2-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Νάνο και στο 57΄ πέτυχε ακόμα ένα γκολ το οποίο, όμως, σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 69΄ η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε ξανά στον ύπνο. Κόρνερ του Μάνταλου και πάσα... προπόνησης στη γραμμή της περιοχής, με τον Μπαρμπόσα να έχει όλο το χρόνο να σουτάρει και να γράψει το 3-1.

Ο Παναθηναϊκός “εξαφανίστηκε” από το γήπεδο και το τελικό σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο τελευταίο τέταρτο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αραβίδης (59΄ Μπακάκης), Μπαρμπόσα, Τζεμπούρ (79΄ Πέκχαρτ)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (41΄ Λέτο), Ζέκα, Λουντ (88΄ Κλωναρίδης), Μπουμάλ (46΄ Αμπέιντ), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PLAYOFFS

  1. ΠΑΟΚ              10
  2. ΑΕΚ                   8
  3. Παναθηναϊκός    7
  4. Πανιώνιος          1