X

Επίσημη παρουσίαση του Μουρίνιο από την Μάντσεστερ

"Χρυσώνει" τον Πορτογάλο τεχνικό η Γιουνάιτεντ, που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 3+1 χρόνια.

Ant1news

Ακόμη ένα «χρυσό συμβόλαιο» υπέγραψε ο Ζοζέ Μουρίνιο, κλείνοντας συνεργασία 3+1 χρόνια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δίνοντας έτσι τέλος στο «σίριαλ» της συμφωνίας του με τον αγγλικό σύλλογο. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός, λίγα 24ώρα μετά την αποχώρηση του Λουϊς Φαν Γκάαλ, συμφώνησε να κάτσει στον πάγκο της Μάντσεστερ, η οποία τον παρουσίασε κι επισήμως στα ΜΜΕ.

Ο «special ONE», θα εισπράττει από τον Σύλλογο, για κάθε χρόνο συνεργασίας, αμοιβή 15 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών, γύρω στα 19 εκ. ευρώ, βάσει της τρέχουσας ισοτιμίας.

«Είναι ο καλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο. Έχει κατακτήσει τίτλους και έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη και φυσικά ξέρει πολύ καλά την Πρέμιερ Λιγκ. Τον καλωσορίζω στη Γιουνάιτεντ και τα όσα έχει καταφέρει ως προπονητής, μακάρι να βοηθήσουν την ομάδα μας να πάει μπροστά» είπε ο Εκελεστικός Αντιπρόεδρος της ομάδας, Εντ Γούντγουορντ.

 

Λίγο μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας τους, ο Ζοσέ Μουρίνιο είπε «είναι τεράστια τιμή για εμένα να είμαι ο νέος προπονητής της Γιουνάιτνετ. Είναι μια ομάδα που έχω παρακολουθήσει και που θαυμάζω. Υπάρχει ένα μυστήριο κι ένας ρομαντισμός σε αυτό τον σύλλογο, που δεν υπάρχει σε κανέναν άλλον. Πάντοτε αισθανόμουν κάτι ιδιαίτερο για το Ολντ Τράφορντ. Έχω αρκετές και καλές εμπειρίες από το γήπεδο. Ανυπομονώ για τη δουλειά και τη στήριξη των εκπληκτικών οπαδών της ομάδας».

Μάλιστα, ο Πορτογάλος τεχνικός έφτιαξε καινούριο λογαριασμό στο Instragram, με την πρώτη ανάρτηση του να είναι τι άλλο, μια φωτογραφία με το συμβόλαιο του και τον στυλό με το οποίο ετοιμαζόταν να το υπογράψει. Μάλιστα, μόλις την πρώτη ώρα, η φωτογραφία είχε "κερδίσει" πάνω απο 33.000 likes.

 

 

Μάλιστα, αν και διαψεύστηκε από την Γιουνάιτεντ, ο Μουρίνιο φέρεται να έχει εισπράξει ήδη από τους «μπέμπηδες» 4 εκατομμύρια λίρες βάσει προσυμφώνου με την ομάδα, που υπογράφηκε το διάστημα που ο τεχνικός περίμενε την τελική απόφαση του Συλλόγου για το αν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία ή όχι.

 

Μετά την απόφαση της Μάντσεστερ και μέσω διαβουλεύσεων, ξεπεράστηκαν και οι ενστάσεις που υπήρχαν μεταξύ της ομάδας και διαφόρων χορηγών του Μουρίνιο (εταιρεία αυτοκινήτων, ωρολογοποιία κτλ), οι οποίες καθυστερούσαν το τελικό ΟΚ κι έτσι ο Μουρίνιο μετακομίζει στο Μάντσεστερ και το Ολντ Τράφορντ.