X

Στο στόχαστρο των τζιχαντιστών το Euro 2016

Προειδοποίηση από τον επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας.

Ant1news


Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ετοιμάζουν χτύπημα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου προειδοποίησε, την Παρασκευή, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας.

 «Γνωρίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρό του το Euro 2016» σημείωσε ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν στην εφημερίδα Rheinische Post, μετα και την επισήμανση του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας περί προετοιμασίας των τζιχαντιστών για  επιθέσεων εναντίον χώρων όπου συγκεντρώνονται μεγάλη πλήθη.

O Μάασεν  πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει απτές αποδείξεις για το σχεδιασμό επιθέσεων, υπάρχει, ωστόσο, «αρκετός θόρυβος, ένας μεγάλος αριθμός ενδείξεων» ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα ή το παρακλάδι της, το Μέτωπο Αλ Νόσρα θέλουν να πλήξουν δυτικούς στόχους.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν τους 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες του Euro 2016, όπου θα συμμετάσχουν 24 ομάδες.

 Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προβλεφθεί και «ζώνες οπαδών» , όπου θα παρακολουθούν τους αγώνες από τεράστιες οθόνες σε διάφορα σημεία των πόλεων.