X

Εκτός Champions League η ΑΕΚ

Όρθιος, και ως φαβορί για το Champions League, έφυγε ο ΠΑΟΚ από το ΟΑΚΑ. Πήρε το 0-0 από την ξεζουμισμένη ΑΕΚ και αρκεί να μη χάσει από τον ΠΑΟ για να κουνήσει... "σεντόνι".

Ant1news


Εκτός προκριματικών Champions League έμεινε η ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία 0-0 που παραχώρησε στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική των play off. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» παραμένει πρώτος και χρειάζεται τουλάχιστον έναν βαθμό στην τελευταία αγωνιστική  εναντίον του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, για να πάρει την πρώτη θέση στην ειδική κατάταξη. 

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένες για τη νίκη που ισοδυναμούσε με «μισό» εισιτήριο για τους προκριματικούς του Champions League. Στο 6΄ από λάθος του Γλύκου ο Γιόχανσον σούταρε άουτ και ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 11΄ με «κεραυνό» του Γκάρι Ροντρίγκες στο δοκάρι του Ανέστη, ο οποίος λίγο αργότερα έσωσε τους γηπεδούχους σε προβολή-σήμα κατατεθέν του Αθανασιάδη από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Στο 32΄ αποβλήθηκε ο Γιώργος Τζαβέλλας που «γκρεμισε» τον Τόμας Πέκχαρτ ενώ έφευγε μόνος του προς το τέρμα του ΠΑΟΚ Η αριθμητική υπεροχή της ΑΕΚ εξανεμίστηκε, όμως, στο 49΄ καθώς ο Πέκχαρτ τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο παιχνίδι. 

Στο 66΄ η Ένωση «άγγιξε» το 1-0 όταν ο Αραβίδης από κεφαλιά-πάσα του Αρθο «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75΄ ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ έξω του Κάτσε από την περιοχή. 

Με την πάροδο του χρόνου ο ΠΑΟΚ άρχισε να συμβιβάζεται με το βαθμό της ισοπαλίας, που ισοδυναμούσε με νίκη, αφού δεν διαφοροποιούσε τίποτα ως προς τον στόχο του στο ματς με τον Παναθηναϊκό. 

Οι παίκτες της Ένωσης, από την πλευρά τους, υπερέβαλλαν εαυτούς με 5 ματς σε 12 ημέρες και γνωρίζουν πλέον ότι θα συμμετάσχουν στον Γ΄ προκριματικό του Europa League την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Νίκος Παναγιωτάρας): Ανέστης, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος (89΄ Μπουονανότε), Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον (76΄ Πλατέλλας), Μάνταλος, Μπακάκης (46΄ Αραβίδης), Πέκχαρτ, Μπαρμπόζα 

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ιβιτς): Γλύκος, Λέοβατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κίτσιου, Τζιόλης (59΄ Μαλεζάς), Κάτσε, Χαρίσης (66΄ Τσίμιροτ), Μακ, Ροντρίγκες (90΄ Σκόνδρας), Αθανασιάδης.