X

Ο Χαριστέας στους 100 κορυφαίους του Euro!

Ποιος ακόμη Έλληνας βρίσκεται στην κορυφαία 100άδα της γαλλικές εφημερίδας L' Equipe. Για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια απουσιάζει η Ελλάδα από το Euro.

Ant1news

Για πρώτη φορά έπειτα από 12 χρόνια δε θα υπάρχει ελληνική παρουσία στο Euro, του οποίου η σέντρα είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου.

Παρόλα αυτά είναι ανεξίτηλο το σημάδι που έχει αφήσει η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ μετά την κατάκτηση του τροπαίου του 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, γεγονός που κρατά την Ελλάδα στις κορυφαίες της διοργάνωσης.

Η γαλλική εφημερίδα σε «L’ Equipe» σε δημοσίευμα της επέλεξε τους 100 κορυφαίους της ιστορίας του Euro και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο Έλληνες, εξαιτίας του άθλου του 2004.

Στη 19η θέση φιγουράρει ο σκόρερ του τελικού με την Πορτογαλία, Άγγελος Χαριστέας ενώ στην 34η βρίσκεται ο μεγάλος αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Θοδωρής Ζαγοράκης. Κανένας από τους δύο δε θα μπορούσε από την 100άδα αφού και οι δύο έκαναν εκπληκτικό τουρνουά.

Όσο για την πρώτη θέση… εκεί βρίσκεται ο Μισέλ Πλατινί ενώ την τριάδα συμπληρώνουν ο Μάρκο Φαν Μπάστεν και ο Τσάβι.

Η πρώτη δεκάδα ολοκληρώνεται με τους Αντρές Ινιέστα, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Ζινεντίν Ζιντάν, Φερνάντο Τόρες, Λεν Γιασίν, Αντονίν Πανένκα και Ματίας Ζάμερ.