X

Euro 2016: Μια κλάση ανώτερη η Πολωνία από τη Βόρεια Ιρλανδία

Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0 ήρθε η επικράτηση των Πολωνών στην πρεμιέρα του Γ΄ Ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ant1news

Η Πολωνία ήταν εμφανώς καλύτερη από την… ακίνδυνη Βόρεια Ιρλανδία, νίκησε με 1-0 και πήρε τους τρεις βαθμούς, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Γ' ομίλου του EURO 2016.

Το παιχνίδι στην “Allianz Riviera” της Νίκαιας ήταν ένας μονόλογος για τους Πολωνούς, οι οποίοι έφθασαν στη νίκη με το γκολ του Μίλικ στο 51ο λεπτό.

Από το πρώτο λεπτό η Πολωνία ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα και άρχισε να πολιορκεί την άμυνα των Βορειοιρλανδών, οι οποίοι είχαν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, καθώς αδυνατούσαν να περάσουν τη μεσαία γραμμή και να παγώσουν τον ρυθμό.

Οι Πολωνοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 51' ο Μπλαζισκόφσκι πάσαρε την μπάλα στον Μίλικ και αυτός με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Η Βόρεια Ιρλανδία προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει, αλλά μετά βίας έφθανε έως την αντίπαλη περιοχή. Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώτη καλή στιγμή τους ήρθε στο 76ο λεπτό με σουτ του Λάφερτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πολωνία (Άνταμ Ναβάλκα): Σέζνι, Πίστσεκ, Γκλικ, Παζντάν, Χέντρεστσικ, Μπλαζισκόφσκι (80' Γκροσίτσκι), Κριχόβιακ, Μαζίνσκι (78' Γιοντλόβιετς), Καπούτσκα (88' Πέτσκο), Λεβαντόφσκι, Μίλικ.

Β. Ιρλανδία (Μάικλ Ονίλ): Μακ Γκόβερν, Κάθκαρτ, Μακ Όλεϊ, Έβανς, Μακ Λάφλιν, Φέργκιουσον (66' Γουόσινγκτον), Μακ Νερ (46' Ντάλας), Μπερντ (76' Γουόρντ), Νόργουντ, Ντέιβις, Λάφερτι.