X

Euro 2016: Η Γερμανία έκαμψε την αντίσταση της Ουκρανίας

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δυσκολεύθηκαν απέναντι στους μαχητικούς Ουκρανούς, αλλά πήραν τελικά τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ant1news

Η Γερμανία νίκησε 2-0 την Ουκρανία σε αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική του Γ΄ ομίλου του EURO2016, που διεξήχθη στο «Πιέρ Μαρουά» της Λιλ.

Ο Μουστάφι έβαλε μπροστά στο σκορ την Γερμανία στο 19΄, ενώ στις καθυστερήσεις (90+2΄) ο Σβαϊστάινγκερ έγραψε το τελικό 2-0.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές τα βρήκαν… σκούρα απέναντι στους αξιόμαχους Ουκρανούς. Η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ ευτύχησε να προηγηθεί πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου. Στο 19΄ από εξαιρετική σέντρα του Κρόος, ο Μουστάφι με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η Ουκρανία δημιούργησε επικίνδυνες φάσεις και θα μπορούσε να φθάσει σε ένα γκολ μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η πλέον χαρακτηριστική ευκαιρία ήταν εκείνη του 37 ου λεπτού, όταν ο Μπόατενγκ αποσόβησε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Κονοπλιάνκα.

Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του ματς ο Σβάινστάιγκερ, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή στο 90΄. Την ώρα που οι Ουκρανοί είχαν βγει μαζικά μπροστά αναζητώντας το γκολ, ο Οζίλ έβγαλε φαρμακερή αντεπίθεση από την οποία προήλθε το δεύτερο γκολ των Γερμανών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία: Νόιερ, Έκτορ, Μουστάφι, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Κεντίρα, Κροος, Ντράξλερ (78' Σίρλε), Οζίλ, Μίλερ, Γκέτσε (90' Σβάινσταϊγκερ).

Ουκρανία: Πιάτοφ, Σέφτσουκ, Ρακίτσκι, Κατσερίντι, Φεντέτσκι, Στεπανένκο, Σιντόρτσουκ, Κονοπλιάνκα, Κοβαλένκο (73' Ζιντσένκο), Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (66' Σελέζνιοφ).