X

Copa America: Αποκλεισμός – σοκ για την Βραζιλία!

Θύελλα αντιδράσεων για το γκολ του Ρουϊντίαζ, που χάρισε τη νίκη στο Περού, καθώς φαίνεται να έχει σκοράρει με το... χέρι!

Ant1news

Αποκλείστηκε από το επετειακό Κόπα Αμέρικα η Βραζιλία, η οποία ηττήθηκε από το Περού στην 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου της διοργάνωσης. 

To Περού κέρδισε 1-0, όταν ο Ρουντιάζ έστειλε (75') την μπάλα στα δίκτυα της εστίας του Αλισον στο Gillette Stadium και θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την Κολομβία. 

Το γκολ με το οποίο πήραν τη νίκη Περουβιανοί έχει σηκώσει ήδη θύελλα αντιδράσεων, αφού ο Ρουϊντίαζ φαίνεται πως σκόραρε με το χέρι και ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν υπέδειξε την παράβαση.  

Η πέντε φορές πρωταθλήτρια κόσμου, που τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της, μετά την ταπείνωση που γνώρισε από την Γερμανία (1-7) στο Μουντιάλ 2014 που εκείνη διοργάνωσε, δεν μπόρεσε να σηκώσει κεφάλι στον εορτασμό των εκατό χρόνων της αρχαιότερης διοργάνωσης εθνικών ομάδων στον κόσμο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Βραζιλία αποτυγχάνει να περάσει στον δεύτερο γύρο, μετά από 29 χρόνια. 

Μία κατάληξη που πιθανότατα θα αποδειχθεί ικανή για την απομάκρυνση του Κάρλος Ντούνγκα από τον πάγκο της Βραζιλίας. Ο ίδιος όμως, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε ότι φοβάται «μόνο τον θάνατο» και όχι την ανεργία.

«Ο πρόεδρος ξέρει τι κάνουμε, πώς δουλεύουμε, γνωρίζουμε για την πίεση, και γνωρίζουμε ότι υπάρχει κριτική,»,τόνισε μετά το τέλος του παιχνιδιού στη Βοστόνη.

«Όταν εργάζεσαι για την εθνική ομάδα της Βραζιλίας θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η κριτική θα υπάρχει, όταν δεν έρχονται αποτελέσματα. Στη Βραζιλία θέλουμε τα πάντα να αλλάξουν εύκολα σε δύο λεπτά. Στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει να έχεις υπομονή όταν ξεκινάς δουλειά και θα πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτό που κάνεις. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η Βραζιλία κέρδισε πολλά μέχρι το 1970. Και στη συνέχεια, από το 1994 έως το 2002 κερδίσαμε πολλά και γι 'αυτό εμείς οι Βραζιλιάνοι είμαστε συνηθισμένοι να κερδίζουμε. Τώρα είμαστε σε μια περίοδο μετάβασης καιπρέπει να είμαστε υπομονετικοί».

Δείτε το γκολ του Περού: