X

Euro 2016: Το Βέλγιο “ξέσπασε” στην Ιρλανδία

Με “τριάρα”… φιλοδώρησαν οι Βέλγοι τους Ιρλανδούς και χρειάζονται ένα βαθμό για να κλείσουν θέση στους “16”.

Ant1news

 


Με «ξέσπασμα» διάρκειας 45 λεπτών το Βέλγιο νίκησε 3-0 την Ιρλανδία, στο Μπορντό, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του Ε΄ ομίλου του EURO 2016, με τρεις βαθμούς σε δύο αγώνες. Δύο γκολ πέτυχε ο Λουκάκου (48΄, 70΄) κι ένα ο Βίτσελ (61΄) για τους «κόκκινους διαβόλους», που χρειάζονται πλέον ένα βαθμό στο ματς της Τετάρτης με τη Σουηδία για να «σφραγίσουν» την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. 

Με τους Καράσκο, Ντεμπελέ και Μενιέ στην αρχική ενδεκάδα, στις θέσεις των Φελαϊνί, Ναϊνγκολάν και Σιμάν, μπήκαν στο γήπεδο οι Βέλγοι. Το αποτέλεσμα όμως ήταν... φτωχό για τους «κόκκινους διαβόλους» που, όπως στο ματς με την Ιταλία, είχαν μία φλύαρη υπεροχή έως το 42’, οπότε έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία, με κεφαλιά του προωθημένου Αλντερβάιρελντ, που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Χούλαχαν. 

Το Βέλγιο έσπασε, τελικά την άμυνα της Ιρλανδίας στο ξεκίνημα του β΄ μέρους. Ο Ντε Μπρόιν βρήκε ανοργάνωτη την ιρλανδική άμυνα, πάσαρε στον Λουκάκου , ο οποίος με ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, άνοιξε το σκορ.

   

Η ομάδα του Μάρτιν Ο΄Νιλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η κεφαλιά του Βίτσελ στο 61΄, μετά από σέντρα του Μενιέ, «κλείδωσε» τη νίκη.

  

Απαλλαγμένοι από το άγχος, οι Βέλγοι πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 70΄, με τον Λουκάκου να ολοκληρώνει άλλη μία αντεπίθεση, αυτή τη φορά από ασίστ του Αζάρ, ενώ, αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στο φινάλε, θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα. 

Οι συνθέσεις: 

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Βερτόνγκεν, Μενιέ, Βίτσελ, Ντεμπελέ (57΄ Ναϊνγκολάν), Αζάρ, Ντε Μπρόιν, Καράσκο (64΄ Μέρτενς), Λουκάκου (82΄ Μπεντέκε) 

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο΄Νιλ): Ράντολφ, Κλαρκ, Ο΄Σέι, Γουόρντ, Κόουλμαν, Γουίλαν, ΜακΚάρθι (62΄ ΜακΚλιν), Μπρέιντι, Χέντρικ, Χούλαχαν (71΄ ΜακΓκίντι), Λονγκ (79΄ Κιν)