X

Euro 2016: “Δώρο” της Ισλανδίας στην Ουγγαρία

Με αυτογκόλ στο 88ο λεπτό η Ισλανδία… πρόσφερε την ισοπαλία στην Ουγγαρία και την έστειλε κοντά στους «16».

Ant1news


Κοντά στην πρόκριση στους «16» του EURO 2016 βρίσκεται η Ουγγαρία μετά το πολύτιμο «δώρο» που πήρε στο 88΄από την Ισλανδία. Το ματς έγινε στη Μασαλία για τη 2η αγωνιστική του ΣΤ΄ ομίλου και σημαδεύτηκε από το αυτογκόλ του Σίβαρσον δύο λεπτά πριν από το τέλος, «σβήνοντας» έτσι το προβάδισμα που είχε η ομάδα του από το 40΄ με πέναλτι του Σίγκουρντσον. 

Με την ενδεκάδα που «αγκίστρωσε» την Πορτογαλία παρατάχθηκαν οι Ισλανδοί στον αγωνιστικό χώρο του «Βελοντρόμ». Αντιθέτως ο Μπερντ Στορκ «φρέσκαρε» τους Ούγγρους με τρεις αλλαγές συγκριτικά με την πρεμιέρα, καθώς θέση στο αρχικό σχήμα πήραν οι Στίμπερ, Πρίσκιν, Γιουχάζ. Η γενική εικόνα, όμως, στο α΄ ημίχρονο, δικαίωσε τον Σουηδό προπονητής της Ισλανδίας η οποία κράτησε εύκολα την Ουγγαρία μακριά από την περιοχή του Χάλντορσον και κατόρθωσε, μάλιστα να προηγηθεί σε μια φάση που... σηκώνει συζήτηση. 

Στο 39΄ ο Γκάμπορ Κίραλι πραγματοποίησε άστοχη έξοδο, ο Γκούναρσον προσπάθησε να επωφεληθεί και βρέθηκε στο έδαφος μετά από επαφή με τον 40χρονο γκολκίπερ και τον Κάνταρ. Πέναλτι υπέδειξε ο διαιτητής , ο Γκίλφι Σίγκουρντσον έστησε τη μπάλα στη «βούλα» και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

 

Παρά την κατοχή μπάλας, που πλησίαζε το 70%, και τις  αλλαγές του Στορκ (Νίκολιτς, Μπέντε) οι Ούγγροι πελαγοδρομούσαν. Πιάστηκαν, όμως, από το… σωσίβιο που τους έριξαν οι Ισλανδοί στο 88΄.  Μετά από παράλληλη μπαλιά του Νίκολιτς, ο Χάλντορσον έπεσε αλλά δεν «βρήκε» τη μπάλα και ο Σάιβαρσον που βρισκόταν ακριβώς από πίσω την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας  το τελικό 1-1.

  

Οι συνθέσεις: 

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Λαρς Λάγκερμπακ-Χέιμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ράγκναρ Σίντουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον (65΄ Χάλφρεντσον), Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον (69΄ Φινμπόγκασον), Σίγκτορσον (84΄ Γκούντγιονσεν) 

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιουχάζ (84΄ Ζάλαϊ), Κάντερ, Γκέρα, Κλάινχαϊσλερ, Νάγκι, Στίμπερ (66΄ Νίκολιτς), Τζούτζακ, Πρίσκιν (66΄ Μπέντε).