X

Euro 2016: Έμεινε… “ζωντανή” η Τουρκία

Οι Τούρκοι νίκησαν 2-0 τους Τσέχους κι ελπίζουν πως θα προκριθούν στους “16” ως καλύτεροι τρίτοι.

Ant1news


“Ζωντανή” στην υπόθεση πρόκριση έμεινε η Τουρκία με τη νίκη της 2-0 επί της Τσεχίας στην 3η αγωνιστική του Δ ομίλου του Euro. Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις οι παίκτες του Τερίμ σκόραραν με τον Γιλμάζ στο 10’ και Τουφάν στο 65’ και ελπίζουν βάσιμα στην πρόκρισή τους στους «16» ως καλύτεροι τρίτοι. Οι Τσέχοι είχαν ένα δοκάρι και πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραραν, μένοντας εκτός διοργάνωσης. 

Η Τουρκία ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς στο 10’ άνοιξε το σκορ. Ο Μορ έδωσε μέσα στην περιοχή στον Γιλμάζ, ο οποίος με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Τσεχ και να κάνει το 1-0.  Έξι λεπτά αργότερα η Τσεχία έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά η κεφαλιά του Σίβοκ σταμάτησε στο δοκάρι.   

Οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες  και στην επανάληψη αλλά μόνο η Τουρκία βρήκε δίχτυα. Στο 65’, μετά από εκτέλεση φάουλ ο Τοπάλ, από θέση οφσάιντ, τροφοδότησε τον Τουφάν, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Τσεχ κι έκανε το 2-0.

Η νίκη δίνει βάσιμες ελπίδες στην Τουρκία για πρόκριση στη φάση των «16». Οι παίκτες του Τερίμ με 2-4 γκολ αφήνουν πίσω τους, τους Αλβανούς που έχουν στο ενεργητικό τους ένα γκολ και τρία στο παθητικό. Σύμφωνα με την UEFA σε ανάλογη περίπτωση μετράει η καλύτερη επίθεση, δηλαδή αυτή των Τούρκων. 

Από την άλλη οι Τσέχοι με έναν βαθμό έμειναν στην τελευταία θέση και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Euro. 

Οι συνθέσεις:   

ΤΣΕΧΙΑ (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Καντεράμπεκ, Χούμπνικ, Σίβοκ, Νέτσιντ, Ντότσκαλ (71’ Σούραλ), Πούντιλ, Πλάσιλ (90’ Κολάρ), Παβέλκα (57’ Σκόντα), Κρεΐτσι, Νταρίντα 

ΤΟΥΡΚΙΑ (Φατίχ Τερίμ): Μπαμπατσάν, Μπαλτά, Γκιονούλ, Ινάν, Τουράν, Κιοϊμπασί, Τοπάλ, Τουφάν, Γιλμάζ (90’ Τοσούν), Σεν (60’ Οζιακούπ), Μορ (69’ Σαχάν)