X

Euro 2016: Με επίδειξη δύναμης στους “8” η Γερμανία

Τα “πάντσερ”…. ισοπέδωσαν 3-0 την Σλοβακία και προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ant1news


Ένα... ισοπεδωτικό 45λεπτο ήταν αρκετό για την Γερμανία προκειμένου να εξασφαλίσει την   πρόκριση στα προημιτελικά του EURO 2016. Οι πρωταθλητές κόσμου νίκησαν με 3-0 τη Σλοβακία στο «Stade Pierre Mauroy» της Λιλ, πέρασαν στους «8» όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Ιταλία-Ισπανία.  Σκόρερ των «πάντσερ» οι Μπόατενγκ (8΄), Γκόμεζ (43΄) και Ντράξλερ (63΄), ενώ στο 13' έχασαν και πέναλτι με τον Οζίλ. 

Με 11 τελικές της Γερμανίας στο πρώτο ημίχρονο, κατοχή 65% και τη σιγουριά που προσέφερε ο Νόιερ κάτω από τα δοκάρια η Σλοβακία «δεινοπάθησε»... Τα «πάντσερ» έδειξαν τις διαθέσεις τους από το πρώτο δεκάλεπτο και στο 8΄ ο Μπόατενγκ άνοιξε το σκορ, με το παρθενικό του τέρμα με τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κροος, οι αμυντικοί της Σλοβακίας δεν απομάκρυναν σωστά με τον Μπόατενγκ να σημειώνει με ωραίο βολέ το 1-0. 

Έξι λεπτά αργότερα η πρωταθλήτρια κόσμου κέρδισε πέναλτι, όταν ο Σκρτελ τράβηξε από τη φανέλα τον Γκόμεζ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Οζίλ αλλά νικήθηκε από τον Σλοβάκο τερματοφύλακα. 

Ακολούθησε σωρεία χαμένων ευκαιριών από τη Γερμανία για το 2-0, η οποία διπλασίασε τελικά τα τέρματά της στο 43’. Ο Ντράξλερ έβγαλε από τα αριστερά μία σέντρα «πάρε-βάλε» στον Γκόμεζ, πού έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Κόζατσικ.   

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 63΄ ο Ντράξλερ με μονοκόματο σουτ έγραψε το 3-0 και «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση, με τα «πάντσερ» να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει την ομάδα του Γιοακίμ Λεβ να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά. 

Οι συνθέσεις: 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χέκτορ, Χούμελς, Κεντίρα (76΄ Σβαϊνστάιγκερ), Οζίλ, Ντράξλερ (72΄ Ποντόλσκι ), Μίλερ, Μπόατενγκ (72΄ Χεβέντες), Κρόος, Κίμιχ, Γκόμεζ. 

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ): Κόζατσικ, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Γκιόμπερ (84΄ Σαλατα), Βάις (46΄ Γκρέγκους), Χροσόφσκι, Σκρίνιαρ, Χάμσικ, Κούτσκα, Ντούρις (64΄ Σεστάκ).