X

Euro 2016: Ιστορική νίκη-πρόκριση για την Ισλανδία

Η προέλαση των Βίκινγκς! Η απίστευτη Ισλανδία νίκησε 2-1 την απαράδεκτη Αγγλία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του EURO!

Ant1news

 
Παρά το γεγονός ότι οι… "δημοσκοπήσεις" ήταν συντριπτικά υπέρ της Αγγλίας, η... "κάλπη" στη Νίκαια έβγαλε Ισλανδία. Η ομάδα του Λάγκερμπακ έγραψε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του Ισλανδικού ποδοσφαίρου με την πρόκριση στους «8» κι έστειλε τους Άγγλους στα σπίτια τους. Οι παίκτες του Χότζσον αν και προηγήθηκαν μόλις στο 4' με πέναλτι του Ρούνεϊ, δεν κατόρθωσαν να πάρουν την πρόκριση κι έμειναν εκτός Euro. Στο 6' ο Ρ. Σίγκουρντσον και στο 18' ο Σίγκτορσον πέτυχαν τα ιστορικά γκολ για τους Ισλανδούς. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Αγγλία. Μόλις στο 4' ο Στέρλινγκ ανατράπηκε από τον Χάλντορσον μέσα στην περιοχή και ο Σκομίνα έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρούνεϊ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Όσοι, όμως, πίστεψαν ότι η Αγγλία θα είχε εύκολο βράδυ διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Δύο λεπτά αργότερα, ύστερα από πλάγιο, ο Αρνασον έπιασε την κεφαλιά και ο Ρ. Σίγκουρντσον με προβολή έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι Ισλανδοί έφεραν το παιχνίδι «τούμπα» στο 18' ο Σίγκτορσον έκανε το σουτ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ομάδα του Λάγκερμπακ απέκτησε μεγάλο ψυχολογικό προβάδισμα και με συνδυασμό την καλά οχυρωμένη άμυνα άφησε μακριά από την εστία του Χαλντορσον τους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα ήταν… μονότονη! Η Αγγλία πίεζε και η Ισλανδία προσπαθούσε να διαφυλάξει την εστία της. Παρόλη την πίεση των «λιονταριών» την μοναδική καλή ευκαιρία την έχασαν οι Ισλανδοί, στο 55' όταν το «ψαλιδάκι» του Ράγκναρ Σίγκουρντσον δεν αιφνιδίασε τον Χαρτ.  

Στο 83' ο τερματοφύλακας της Αγγλίας είπε όχι στον Γκούναρσον σε τετ α τετ και ο επιθετικός των Ισλανδών έχασε μοναδική ευκαιρία για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. 

Τα «λιοντάρια» παρά την πίεσή τους δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποια φάση κι έμειναν εκτός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τους Ισλανδούς να πανηγυρίζουν μία επική πρόκριση.  

Οι συνθέσεις:  

Αγγλία (Ρόι Χότζσον): Χαρτ, Γουόκερ, Ρόουζ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Στέρλινγκ (60' Βάρντι), Κέιν, Ρούνεϊ (86' Ράσφορντ), Στάριτζ, Ντάιερ (46' Γουίλσιρ), Ντέλε Άλι. 

Ισλανδία (Λαρς Λάγκερμπακ): Χάλντορσον, Σέβαρσον, Γ. Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον, Μπιάρνασον, Σίγκτορσον (77' Μπιάρνασον), Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Μπόντβαρσον (88' Τραούστασον), Γκούναρσον, Σκούλασον