X

Euro 2016: Το φαβορί Γαλλία υποδέχεται την ενθουσιώδη Ισλανδία

Με τον αγώνα Γαλλία - Ισλανδία ολοκληρώνεται απόψε η προημιτελική φάση της διοργάνωσης...

Ant1news

Η Γαλλία καλείται να σταματήσει τον ενθουσιασμό της Ισλανδίας, όταν οι δύο τους κλείσουν απόψε την προημιτελική φάση του Euro 2016, στο stade de France, στο Παρίσι. Η οικοδέσποινα του Ντιντιέ Ντεσάμπ εμφανίζεται σαν το μεγάλο φαβορί, αλλά σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί να προσέξει τους «κυρίους του πάγου», που κατάφεραν να πετάξουν έξω από το Euro τn φιλόδοξη Αγγλία.

Η ομάδα των Λάγκερμπακ και Χάλγκριμσον έχει κάνει μία ολόκληρη χώρα 340.000 κατοίκων να ονειρεύεται με τα μάτια ανοικτά. Έτσι κι αλλιώς η ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, έχει αποδείξει, πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Ο δικός μας θρίαμβος το 2004, αλλά και των Δανών το 1992, προσφέρονται σαν ιδανικά παραδείγματα. Για μία ακόμα φορά οι Γάλλοι, θα πάνε με επιπλέον ημέρα ξεκούρασης. Μετά από τέσσερα παιχνίδια οι Γάλλοι έχουν πανηγυρίσει 6 γκολ σε 14 σουτ προς την εστία και δέχθηκαν μόλις δύο τέρματα.

Έξι γκολ και από την Ισλανδία, αλλά έχει δεχθεί τέσσερα. Σίγουρα το 4-4-2 της Ισλανδίας δεν είναι συνώνυμο της ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας, Χάλντορσον, δεν έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, σε κανένα από τα τέσσερα ματς που προηγήθηκαν. Ποτέ δεν έχουν χάσει οι Γάλλοι από τους Ισλανδούς, μετρώντας 8 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Στην ιστορία τους, οι δύο ομάδες προσφέρουν πάντα θέαμα, ενώ στις μισές συναντήσεις τους να έχουν σημειωθεί τουλάχιστον τρία γκολ. Μάλιστα τα δύο τελευταία τους παιχνίδια, ολοκληρώθηκαν με σκορ 3-2. Επτά νίκες και μία ισοπαλία, αυτή δίχως γκολ με τους Ελβετούς. Τρεις επιτυχίες και δύο ισοπαλίες έχουν οι Ισλανδοί στα πέντε πιο πρόσφατα δικά τους ματς.