X

Euro 2016: Στους “4” η Γαλλία δίχως… έλεος

Οι «τρικολόρ» διέλυσαν 5-2 την Ισλανδία και  προκρίθηκαν πανηγυρικά στους «4» του Euro, όπου θα βρουν τους Γερμανούς.

Ant1news


Το όνειρο της Ισλανδίας... γκρεμίστηκε νωρίς. Η Γαλλία ήταν εντυπωσιακή στα προημιτελικά του EURO 2016 και επιβλήθηκε με 5-2, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Δύο γκολ σημείωσε ο Ζιρού (12', 59') κι από ένα οι Πογκμπά (20'), Παγέτ (43') και Γκριζμάν (45') για τους «τρικολόρ» που συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους προς τον τελικό.

Επόμενος αντίπαλος η Γερμανία με την ομάδα του Ντεσάμπ να έχει πολύ πιο δύσκολο έργο. Από την άλλη η Ισλανδία παρά τη βαριά ήττα, αποχώρησε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, όντας η ευχάριστη έκπληξη του Euro. Τα γκολ της τιμής σημείωσαν ο Σίγκτορσον στο 56' και ο Μπιάρνασον στο 85'. 

Η Γαλλία ήταν το απόλυτο φαβορί, αλλά οι Ισλανδοί είχαν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα κι άπαντες περίμεναν αν θα μπορέσουν να κάνουν ακόμη μία υπέρβαση. Η απορία όλου του κόσμου κράτησε μόλις 20' καθώς οι Γάλλοι «καθάρισαν» νωρίς το παιχνίδι. Στο 12' ο Ζιρού άνοιξε το σκορ και οχτώ λεπτά αργότερα ο Πογκμπά έκανε το 2-0 σφραγίζοντας την υπόθεση πρόκριση. 

Οι παίκτες του Ντεσάμπ συνέχισαν να πιέζουν και πέτυχαν ακόμη δύο τέρματα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο 43' ο Παγέτ έκανε το 3-0 κι ο Γκριζμάν δύο λεπτά αργότερα διαμόρφωσε το 4-0.

Στην επανάληψη ο καταιγιστικός ρυθμός των διοργανωτών έπεσε και ο Σίγκτορσον μείωσε προσωρινά στο 56' Αυτό το γκολ αφύπνισε τους Γάλλους που πέτυχαν και 5ο γκολ , στο 59' με το   δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ζιρού. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε στο 85' ο Μπιάρνασον με κεφαλιά. 

Οι συνθέσεις:   

Γαλλία (Ντεσάμπ) Γιορίς, Εβρά, Ουμτιτί, Κοσιελνί (72' Μανγκαλά), Σανιά, Ματουιντί, Πογκμπά, Σισοκό, Γκριζμάν, Παγέτ (80' Κομάν), Ζιρού (46' Ζινιάκ) 

Ισλανδία (Λάγκερμπακ), Χάλντορσον, Άρνασον (46' Ίνγκασον), Ράγκναρ Σίγκουρτσον, Άρι Σκούλασον, Γκούντμουντσον, Άρον Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρτσον, Μπιάρνασον, Σίγκτορσον (83' Γκούντγιονσεν ), Μπόντβαρσον (46' Φινμπόγκασον).