X

Euro2016: Πορτογαλία-Ουαλία αναζητούν μια θέση στον τελικό

Πρώτη φορά αντιμέτωπες σε επίσημο παιχνίδι οι δύο ομάδες. Χωρίς νίκη στο τουρνουά η Πορτογαλία του Σάντος. “Παρθενική” εμφάνιση της Ουαλίας σε ημιτελικό.

Ant1news

Έκπληξη αποτελεί το συγκεκριμένο ζευγάρι. Όχι όμως τόσο για την Πορτογαλία όσο για την Ουαλία που απόψε θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση σε τελική φάση του Euro. Μάλιστα, η Ουαλία έχει κλέψει την παράσταση με την πορεία της στα γαλλικά γήπεδα αφού μέχρι στιγμής η κορυφαία στιγμή στην ιστορία τους ήταν το το 1958 όταν έφτασαν στους ‘8’ του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου και έχασαν με 1-0 από την μετέπειτα νικήτρια Βραζιλία.

Όσο αφορά τους Πορτογάλους, αυτή θα είναι η έβδομη συμμετοχή τους σε τελικό τους σε ημιτελικό στην ιστορία του Euro ή σε Μουντιάλ.

Όλα τα βλέμματα θα είναι απόψε στραμμένα στο δίδυμο Ρονάλντο –Μπέιλ οι οποίοι πριν από 40 ημέρες οδήγησαν την Ρεάλ Μαδρίτης στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά τώρα θα βρεθούν αντίπαλοι θέλοντας να οδηγήσουν τις εθνικές ομάδες των χωρών τους σε μια ανάλογη επιτυχία.
Πάντως, οι προπονητές έσπευσαν να σημειώσουν στις δηλώσεις τους ότι δε θα είναι μόνο αυτοί οι δύο που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον.

Για την ιστορία, αυτή θα είναι η τέταρτη φορά που θα βρεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, όμως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αυτό θα συμβεί σε επίσημο ματς.

 

Στο παρελθόν έχουν παίξει όλα κι όλα τρία φιλικά με τους Πορτογάλους να έχουν δύο νίκες (το 1949 και το 2000) και τους Ουαλούς μία (το 1951)

Το ενδιαφέρον θα είναι απόψε στραμμένο στο αν τελικά η Πορτογαλία θα φτάσει στον τελικό χωρίς καμία νίκη, αλλά με πέντε ισοπαλίες, στην κανονική διάρκεια των έως τώρα αναμετρήσεων, αλλά και αν «πρωτάρα» θα φτάσει στον τελικό.