X

Υποδοχή ηρώων για τους Πρωταθλητές Ευρώπης στην Πορτογαλία (Βίντεο)

Φερνάντο Σάντος και Κριστιάνο Ρονάλντο βγήκαν πρώτοι από το αεροπλάνο, κρατώντας το τρόπαιο. Παρέλαση με λεωφορείο στους δρόμους της Λισαβόνας.

Ant1news

Την αποθέωση γνώρισε η αποστολή της εθνικής Πορτογαλίας, που κατέκτησε το τρόπαιο στο EURO 2016, κατά την επιστροφή της στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας.

Τους Ίβηρες περίμενε πλήθος κόσμου, την επομένη της ιστορικής νίκης 1-0 επί της “οικοδέσποινας” Γαλλίας στον τελικό της διοργάνωσης.

Με τη συνοδεία μαχητικών της πολεμικής αεροπορίας, το αεροσκάφος «Εουσέμπιο» που μετέφερε τους νέους πρωταθλητές Ευρώπης προσγειώθηκε στις 12:40 τοπική ώρα (14:40 ώρα Ελλάδας) με καθυστέρηση σχεδόν μισής ώρας, ενώ έγινε δεκτό με αψίδες νερού στα χρώματα της Πορτογαλίας (πράσινο και κόκκινο).

 

Οι πρώτοι που βγήκαν από το αεροπλάνο ήταν ο αρχηγός και σούπερ σταρ της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, και ο προπονητής της εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, κρατώντας το τρόπαιο.

 

 

Εντός του αεροσκάφους, το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού, οι Πορτογάλοι διεθνείς που φορούσαν κοστούμια πόζαραν για μια φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

 

Σε αυτήν οι 23 παίκτες ήταν συγκεντρωμένοι πίσω από το τρόπαιο του EURO 2016, μπροστά από το οποίο ήταν τοποθετημένη μια φωτογραφία του Εουσέμπιο, του θρύλου του ποδοσφαίρου της χώρας που πέθανε τον Ιανουάριο του 2014.

Πανηγυρική παρέλαση στους δρόμους της Λισαβόνας

Στη συνέχεια οι παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος επιβιβάστηκαν σε ένα διώροφο κόκκινο λεωφορείο, στο οποίο ήταν γραμμένη η λέξη «Πρωταθλητές», για να φτάσουν στο προεδρικό μέγαρο, το οποίο βρίσκεται στην άλλη άκρη της πορτογαλικής πρωτεύουσας, όπου ο Πρόεδρος της χώρας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, τους απένειμε τον τίτλο του «Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής».

 

 

Ακολούθως οι νέοι πρωταθλητές Ευρώπης διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της Λισαβόνας για να παρουσιάσουν το τρόπαιο στους φιλάθλους σε μια “fan zone” που δημιουργήθηκε στα βόρεια της πρωτεύουσας.

Ολονύχτιοι πανηγυρισμοί στην Πορτογαλία

Η Πορτογαλία κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σε μεγάλη διοργάνωση, 12 χρόνια μετά την ήττα από την εθνική Ελλάδας στον τελικό του EURO 2004 στη Λισαβόνα.

 

Οι φίλαθλοι της ομάδας γιόρτασαν μέχρι αργά αυτή την επιτυχία στους δρόμους της Λισαβόνας και σε ολόκληρη τη χώρα.

 

 

Το “ευχαριστώ” του Φερνάντο Σάντος στους Έλληνες

Για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε στους Έλληνες.

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός στην κορυφαία στιγμή του Euro 2016, αλλά και της Εθνικής Πορτογαλίας, που κατέκτησε για πρώτη φορά το πρωτάθλημα της Ευρώπης, ευχαρίστησε τους Έλληνες στα ελληνικά.

«Σε όλους τους Έλληνες. Ευχαριστώ πολύ, είναι πάντα στην καρδιά μου», είπε χαρακτηριστικά.