X

Στα ευρωπαϊκά “σαλόνια” η ΑΕΚ μετά από σχεδόν 5 χρόνια

«Περιμέναμε πολύ καιρό για αυτό», τόνισε ο προπονητής της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, ζητώντας αποφασιστικότητα από τους παίκτες του.

Ant1news

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της ΑΕΚ μετά τον Δεκέμβριο του 2011 έχει ξεκινήσει. Η “Ένωση” αντιμετωπίζει απόψε (22:00) την Σεντ Ετιέν στη Γαλλία για τον Γ΄ προκριματικό γύρο του Europa League και ο Τιμούρ Κετσπάγια δήλωσε πως οι παίκτες του περίμεναν πολύ καιρό αυτό, τονίζοντας πως σε τέτοιους αγώνες παίζει ρόλο η θέληση και η αποφασιστικότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γεωργιανού τεχνικού:

Για το γεγονός πως και η Σεντ Ετιέν ήθελε να αποφύγει την ΑΕΚ στην κλήρωση: «Και για μας δεν ήταν καλή η κλήρωση. Δεν αλλάζει όμως. Ήταν η Σεντ Ετιέν. Αυτό που μας μένει είναι να κάνουμε ότι είναι δυνατό για ένα καλό αποτέλεσμα».

Για το αν οι παίκτες του έχουν ανεβασμένο το ηθικό μετά τις νίκες τους στα φιλικά: «Τα φιλικά καλό για τους προπονητές να βλέπουν την ομάδα. Δεν είναι 100% έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές. Δεν μας παρασύρουν τα αποτελέσματα. Ελπίζω η ομάδα μου να παρουσιαστεί έτοιμη να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αν τον προβληματίζει η μικρή εμπειρία των παικτών του: «Δεν μας προβληματίζει. Έχουμε παίκτες που δεν είναι νέα παιδιά. Καμία ομάδα δεν είναι σε κατάσταση που θα θέλαμε. Έτσι είναι η διοργάνωση. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία. Θέλουμε να παρουσιαστούμε όσο καλύτερα γίνεται. Πολλές φορές έχω πει για να βγεις στην Ευρώπη από το γαλλικό πρωτάθλημα πρέπει να έχεις πολύ καλή ομάδα. Αυτή είναι η Σεντ Ετιέν. Ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες με αυτά που έχει ζήσει: «Οι παίκτες δεν χρειάζονται έμπνευση. Το περίμεναν πολύ καιρό. Σχεδόν 4 χρόνια. Δεν είναι λίγος ο χρόνος. Από την πρώτη μέρα σκέφτονται αυτό το παιχνίδι. Δεν περίμεναν ότι θα είχαμε αυτή την κλήρωση. Είμαστε πανέτοιμοι. Σε τέτοια παιχνίδια δεν παίζει ρόλο η εμπειρία, αλλά η θέληση και η προσπάθεια».

Ο Κετσπάγια αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ανέστης, ο οποίος μπροστά του θα έχει τους Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος και Ντίντακ Βίλα. Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Σιμόες, Γιόχανσον, Μπαρμπόσα, Βάργκας και Μάνταλος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα  τοποθετηθεί ο Πέκχαρτ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπάρκας, Ντίας, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας, Γαλανόπουλος, Τζανετόπουλος, Αραβίδης και Mπακασέτας. Έκτός έμειναν οι νεοαποκτηθέντες Αλμέιδα και Πατίτο Ροντρίγκες.