X

Έχασε αλλά ελπίζει ο ΠΑΣ Γιάννινα

Ο ΠΑΣ ηττήθηκε με 1-0 από την Αλκμάαρ και οι Ολλανδοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Περιστερίου.

Ant1news

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στο «AZ Stadion», ηττήθηκε τελικά με 0-1 από την Άλκμααρ, αλλά δεν έχασε τις ελπίδες πρόκρισης στα play off του Europa League. Οι Ολλανδοί θα έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς του Περιστερίου (4/08), χάρις στο γκολ του Λούκασεν στο 36΄.

Καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο ήταν η Άλκμααρ, η οποία μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Ο στόχος των παικτών του ΠΑΣ ήταν προφανής, να μη δεχτούν γκολ και να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Οι Ολλανδοί «άγγιξαν» το γκολ στο 7΄, αλλά ο Μιχαήλ με προβολή αυτοθυσίας «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Όβερεμ που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε άδεια εστία.

Πιο γρήγορη ομάδα η Άλκμααρ συνέχισε να επιτίθεται και στο 36΄ «ανταμείφθηκε» με την κεφαλιά του Λούκασεν (1-0) μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Βάουτενς. Ο Πασχαλάκης στο 39΄ έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Όβερεμ, ενώ στο 40΄ και πάλι ο γκολκίπερ του ΠΑΣ κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του στο διαγώνιο σουτ του Γιάχανμπαχς. 

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Οι συνθέσεις: 

ΑΛΚΜΑΑΡ (Γιον φαν ντερ Μπρομ): Ροσέ, Γιόχανσον, Λούκασεν, Φλάαρ, Χαπς, Χένρικσεν, Βαν Όβερεμ (87΄ Σέουντιενς), Βάουτενς, Γιάχανμπαχς (63΄ Γκαρσία), Βέγκορστ (63΄ Φραϊντέι), Ντάμπνεϊ Σόουζα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπέριος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (61΄ Κούτρης), Ναδάλες, Ακόστα, Γιάκος (74΄ Δώνης), Φερφελής (50΄ Μαμπούλου)